שקיקי פילו במלית ירקות

שכבות דקיקות של בצק פילו קריספי ממולאות בירקות מוקפצים רכים. הבצק עם מעט מאד ספרי שמן יוצר שילוב מופלא לחך של קריספיות שברירית ורכות הירקות. מוגש לצד סלט ירקות ישראלי

Print Friendly

דרגת קושי ♥♥♥♥  *זמן ההכנה:30 דקות  *זמן אפייה:כ20 דקות *כמות: 12 מאפינס 
המצרכים
חבילה בצק פילו (רצוי לקנות איכותי בקונדיטוריות או בעשיה ביתית)
ספרי שמן זית
המלית
1 בצל קצוץ לאדות במעט עד השקיפות
להוסיף
2גזר מגוררים
2 קישואים מגוררים
רבע כרוב פרוס דק
5-6 פטריות קצוצות
נבטים
לאדות עד ריכוך
לתבל במלח פלפל עשבי תיבול שאוהבים
לערבב ולקרר
הרכבת המנה

  1. לחמם תנור ל200 מעלות
  2. את דפי הפילו לחתוך לריבועים
  3. להניח בתבנית מאפינס 4 שכבות בצק
  4. בן השכבות דפי הפילו לשמן במעט ספריי שמן
  5. להניח כף -2 מהמלית
  6. ולאסוף את הקצוות לסגירה מעל הירקות
  7. לשמן מעט בספרי שמן
  8. ולאפות כ 20 דקות ב200 מעלות.
    כך נראה פנים המאפה

    כך נראה פנים המאפה

את כדורי הירקות אני מגישה לרוב עם סלט ירקות ישראלי קצוץ דק

סלט קצוץ דק בתוספת נענע

סלט קצוץ דק בתוספת נענע

 סלט ירקות ישראלי
אין לו מתכון קבוע ,כל הירקות שיש בבית ושאהבים, בכל שילוב וכמות שרוצים (כולל קישואים זעירים וטריים) .קוצצים הכל דק מאד, והכי חשוב זה התיבול
לתיבול  
 
1-2 כפיות זעתר יבש
1 כפית סומק
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס עשבי תיבול ,נענע,כוסברה, עלי זעתר טרי, עירית
1-2 שיני שום כתושות
מיץ לימון טרי
מלח.
1 כפית-¼ כוס שמן זית(תלוי בדיאטה)
תוספות אהבות
לקלות פיתות שמרוחות בתערובת של שמן זית ,זעתר, סומק וטיפות בודדות של מיץ לימון .
לשבור ולהוסיף לסלט

אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.