השבוע אנו חוגגים את יום המשפחה, ואין מנה שילדים יותר אוהבים מזו הנהוגה במיטב הירידים העממיים של בלגיה וצרפת, הלוא הם פרוסות תפוחים מטוגנות עם אבקת סוכר וקינמון
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
השבוע אנו חוגגים את יום המשפחה, ואין מנה שילדים יותר אוהבים מזו הנהוגה במיטב הירידים העממיים של בלגיה וצרפת, הלוא הם פרוסות תפוחים מטוגנות עם אבקת סוכר וקינמון
טוגני תפוחים
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥
זמן הכנה: 30 דקות
מצרכים ל-6 סועדים
- 5 כפות (כ-75 גרם קמח)
- קורט מלח
- 1 ביצה גדולה
- 2/3 כוס בירה (אל דאגה לילדים, הכוהל מתנדף)
- 5 תפוחים
- שמן לטיגון עמוק
להגשה
- אבקת סוכר
- מעט קינמון טחון
אופן ההכנה
- מנפים את הקמח עם המלח לקערה. מפרידים את הביצה, מעבירים את החלבון לקערה קטנה ומוסיפים את החלמון לקמח ומערבבים. מוסיפים את הבירה לתערובת הקמח בהדרגה, תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של שמנת. אם נוצרים גושים בתערובת, מעבירים דרך מסננת. מאחסנים במקרר לשעה בערך.
- קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. פורסים את התפוחים לפרוסות בעובי של 3/4 סנטימטר לערך (5-6 פרוסות מכל פתוח).
- יוצקים לסיר בינוני שמן בגובה 3-4 סנטימטר ומחממים על להבה בינונית. מקציפים את החלבון שנותר לקצף מוצק ומקפלים אותו בבלילה.
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה ומטגנים אותה בשמן החם עד שהיא מזהיבה, כשתי דקות מכל צד. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
- לפני ההגשה בוזקים סוכר ומעט קינמון.
שבוע משפחה שמח.