Skip to content

סלטים שהם ארוחה קלה

באופן קבוע מתלבטים מה להכין לארוחת ערב. ארוחה שצריכה להיות קלילה ומהירת הכנה. הסלטים שמביאה הפעם מעושרים ומהווים ארוחה מאוזנת וטעימה יעשירו את ארוחות הערב ולא רק אותן הם מתאימים לארוחת מזנון, לבראנץ' וכו'
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


סלט טחינה מבושלת עם טונה

סלט  מהמטבח הדרוזי
המצרכים
2 קופסאות טונה בשמן (160 גרם)
2-3 בצלים-קלופים וקצוצים גס
כ1/2 כוס טחינה גולמית טובה אחוה מלאה
1/4-1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס מים
סומק, מלח ופלפל (ניתן להוסיף גם צ'ילי גרוס )
לעיטור
צנוברים קלויים או גרעיני חמנייה
ההכנה
מסננים את השמן מהטונה למחבת
את הטונה קוצצים/מועכים בעזרת מזלג לפירורים דקים
מאדים את הבצל בשמן שסונן עד שהבצל שקוף ורק מתחיל להזהיב.
מוהלים את הטחינה הגולמית במיץ הלימון והמים. הטחינה דלילה
מוסיפים את הטחינה למחבת עם הבצל.
מערבבים ומבשלים כ5-10 דקות על אש קטנה, עד שהטחינה מסמיכה .
מוספים את הטונה מערבבים בעזרת מזלג תוך מעיכה ואיחוד הטחינה והטונה
מבשלים כ3-4 נוספות ומתבלים
מגישים בטמפ' החדר מעוטר בצנוברים לצד סלט ירקות פיתות קלויות, עגבניות וזיתים.

סלט טחינה וטונה
סלט טחינה וטונה

סלט ירקות ברוטב טחינה ואבוקדו עם מטבעות גבינה קריספיות
למטבעות הגבינה
6 פרוסות גבינה מותכת 'שדה' בעובי של כחצי ס"מ
להניח במגש לניילן ולהקפיא הטיגון שיעשה לאחר הכנת הסלטים.
1 ביצה לטרוף בצלוחית עם מלח ופלפל
פירורי לחם מוזהבים
רגע לפני ההגשה
לטבול את הגבינה בביצה
לצפות בפירורי לחם
לטגן בשמן חם עד הזהבה.
לסלט החסה
כוס לביבות חסה פרוסות לרצועות דקות
בצל חתוך לחצי טבעות דקות חופן
לתבל בשמן זית לימון ומלח לפי הטעם
לסלט הירקות
1 עגבנייה קצוצה
1 מלפפון קצוץ
½ פלפל אדום קצוץ
מעט גזר חתוך לרצועות דקות
מעט בצל קצוץ
צנונית קצוצה
חופן נענע קצוצה|(לחלופין כל עשב תיבול אהוב)
לערבב הכל יחד
לרוטב
חצי אבוקדו מעוך לקרם חלק
מיץ מחצי תפוז
מיץ מחצי לימון
2 כפות אחלה רוטב טחינה אחוה מלאה
טבסקו/שביבי צ'לי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
לערבב ולהוסיף לסלט הירקות
הרכבת המנה
בתחתית צלחת עמוקה ורחבה להניח את סלט החסה
במרכז סלט החסה לערום את סלט הירקות המתובל ברוטב
לסדר סביב המנה את מטבעות הגבינה המטוגנות

סלט ירקות ברוטב טחינה ואבוקדו
סלט ירקות ברוטב טחינה ואבוקדו

סטייק חציל על טחינה ויוגורט עיזים/ מתכון של השף אורן וייס
החצילים
4חצילים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 2ס"מ
מורחים את החצילים בשמן זית, מתבלים במלח גס וצולים במחבת פסים עד לקבלת צבע.ניתן גם לאפות בתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 30 דקות עד הזהבה
הסלט
4מלפפונים חתוכים לז'וליינים
4גזרים חתוכים לז'וליינים
צרור ארוגולה קצוצה גס /ניתן להחליף בגרגיר הנחלים או חסה
צרור כוסברה קצוץ גס
מערבבים בקערה ומתבלים בשמן זית לימון מלח ופלפל שחור
הטחינה
500מ"ל טחינה גולמית אחוה
250מ"ל יוגורט עזים
מיץ מלימון אחד
מלח גס
מערבבים את הטחינה הגולמית עם יוגורט העיזים (כל הכמות), מוסיפים מיץ מחצי לימון ומלח גס
הרכבת המנה
מניחים בצלחת את הטחינה המוכנה, את החציל הצלוי ועליו את הסלט. מגשים עם פיתות חמות או פוקצ'ה חמה.

סטייק חציל על מצע טחינה יוגורט עזים
סטייק חציל על מצע טחינה יוגורט עזים

סלט אבוקדו וגרגרי חומוס ברוטב טחינה
לטחינה בטעם מעושן
250 גר טחינה אחוה רצוי מלאה
2 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל אדום קלויי על האש וקלוף
לטחון הכל במעבד מזון
לתבל במלח ולימון.
לסלט
2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
2 כוסות ירק, כוסברה, פטרוזיליה, ועירית
חופן זיתים שחורים קצוצים
פלפל ירוק חריף ללא גרעינים קצוץ(לא חובה)
3-4 עגבניות קצוצות גס
לערבב בקערה רחבה ולתבל בשמן זית מיץ לימון , מלח ופלפל שחור .
לעיטור
2 אבוקדו קלופים, וחתוכים לרצועות מצופים לימון למניעת השחרה
2-4 ביצים קשות מחולקות לשמניות
לתבל במלח ולסדר מסביב הקערה
סלט מש מונבט עם בטטה ובוטנים חלומי
המצרכים
½ מאש שחור
½כוס מאש ירוק
להשרות  ולהנביט( ניתן להסתפק בהשריה של כ-8 שעות)וניתן להחליף בחבילת ניבטוטים
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעי פרוסות דקיקות
1 בצל קצוץ דק (אופציונלי)
½ כוס נענע קצוצה
2-4 גבעולי תימין להשתמש רק בעלים.
100 גרם בוטנים ללא קליפה מטוגנים או קלויים
לתיבול
2 שיני שום כתושות
¼ כוס סויה
¼ כוס צ'ילי מתוק
ההכנה
את הבטטה לאדות על שושנת אידוי , או כל סיר אידוי אחר
לחלופין ניתן לשמן בשמן זית ולאפות בתנור עד ריכוך
לסים בקערה את המאש המונבט, הירק הבצל והבטטה
להוסיף תיבול ולערבב
רצוי לעשות זאת כחצי שעה-שעה לפני הארוחה.
את הירק והבוטנים להוסיף לפני הארוחה

סלט ניבטוטים ובטטה
סלט ניבטוטים ובטטה

והמלצה חמה

צילום: דרור קליש
צילום: דרור קליש


כידוע אני מכורה לטחינה , טחינה גולמית  אחוה העשויה משומשום מלאה היא מעודפת עליי. וכעת חברת "אחוה" מוזילה את מחירי הטחינה הגולמית מתוצרתה ותימכר ברשתות המזון במחיר ממוצע של 10 שקלים בלבד לצנצנת 500 גרם. גילוי נאות אני רכשתי את הטחינה ב6.90 ב'יוחננוף עין המפרץ'.
טחינה גולמית נחשבת לאחת מהמזונות העשירים ברכיבים תזונתיים. אחוה משווקת טחינה גולמית מלאה ללא תוספת מלח, עשירה בסידן ובברזל ומומלצת כחלק מהתפריט היומי, לילדים ולנשים בהריון. הטחינה מיוצרת מ 100% זרעי שומשום איכותיים, כאשר שומשום מלא (עם הקליפה) גבוה בערכים תזונתיים בשל הוויטמינים והמינרליים הנמצאים בקליפה.

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן