חג פורים -חג מתוק

חג פורים בפתח ומאפייניו שמחה, תחפושות ומשלוחי מנות במגילת אסתר נכתב: "לַעֲשׂוֹת אוֹתָם יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה, וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיֹונִים".
מאד משמח לקבל משלוח מנות מלא בהפתעות עטוף בצלופן. יש המתלבטים בין משלוח מנות קנוי לכזה העשוי בבית
ואם בחרתם להכין הינה מספר מתכונים מתאימים

Print Friendly

 

אוזני המן במגוון טעמים

אוזני המן במגוון טעמים

מתכון מנצח של 'פרימור' לאוזני המן במילוי פירות

אוזני המן במילוי פירות יבשים

אוזני המן במילוי פירות יבשים


מתכון של שרונה ויינטרוב-זיגדון  מנהלת שיווק ב"פרימור" 
מצרכים לבצק
250 גר' קמח לבן
½ ק"ג קמח מלא
½ כוס מיץ תפוזים טבעי של פרימור
גרידת תפוז
½ כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
150 גרם שמן קוקוס
½ כוס שמן קנולה
למלית
ממרח תמרים או מלית פרג, אפשר גם מיקס פירות יבשים לפי הטעם האישי, או פירות הדר מוקפצים במחבת – מה שבא לנו.
ההכנה
מערבלים במיקסר את כל רכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לחצי שעה של מנוחה מחוץ למקרר.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול למלא מעט מתערובת המילוי שבחרתם. מרימים את
דפנות העיגול ומבחרים מעל המילוי, כך שקיבלנו משולש למטה ומעליו הבצק סגור.
מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה (ייתכן שהן יתפחו במהלך האפייה לכן חשוב ליצור
מרווחים בין כל אחד ולסגור היטב את הבצק למעלה).
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
מצננים, מפדרים באבקת סוכר מעל
אוזני המן אהובים על ילדים

במיוחד לילדים

במיוחד לילדים

מצרכים לבצק
¼ 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
150 גר שמן קוקוס)
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן (חצי הוחלף לקמח מלא)
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפיה
1 כוס חלב קוקוס
½ כפית תמצית וניל איכותית
הכנת הבצק

  1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להיווצר פירורים.
  2. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.(לי יצאו שתיים וחצי תבניות)

מילית פרג סילאן ואגוזים
¼ כוס חלב סויה
3 כפות סוכר
1 כף גדושה שמן קוקוס
לבשל עד איחוד ורתיחה .
להוסיף 2 כפות ממרח תמרים
2 כוסות פרג
½ כוס אגוזים קצוצים
לערבב להניח על הבצק ולסגור
מילית תמרים ואגוזים
1 ממרח תמרים (פחות 2 כפות)
2 כפות טחינה גולמית
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
¼ כוס מיץ תפוזים טרי
לערבב ולמלא את עגולי הבצק.
* לשדרוג ניתן לתבל בקינמון וציפורן
מילית שוקולד
ממרח שוקולד
סוכריות עדשים
להזליף מעט שוקולד במרכז כל עיגול לסגור מעט ולסדר 3-4 סוכריות עדשים .
עיצוב אוזני המן

  1. מוציאים את הבצק מהקירור ומקמחים משטח עבודה
  2. מרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ.
  3. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ
  4. בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית סוגרים ומהדקים לצורת משולש.
  5. מניחים את האוזניים בתבניות מאחסנים את התבניות כ20 דקות במקפיא או שעה במקרר
  6. מברישים בסילאן מדולל במעט חלב קוקוס
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180), אופים את האוזניים כ15-20 דקות עד שמזהיב

אוזני המן מלוחים

מלוח וטעים

מלוח וטעים

בצק פריך מלוח וטעים שלמדתי מאמי ומשמש אותי כבסיס לקישים ולבצק פריך מלוח שניתן לגוון בטעמים.
לבצק
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח מלא
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
1-2 כפות מים קרים
ההכנה

  1. במעבד מזון לעבד בפולסים קצרים קמח, חמאה ומלח עד שנוצרת תערובת פירורית
  2. להוסיף את הביצה ומעבדים עוד טיפה מוסיפים את המים עד שמתחיל להתגבש לבצק אבל – לא לעבד יותר מידי הבצק לא מתאחד לכדור אלא נשאר פירורי

אני חלקתי את הבצק לשניים
לבצק עשבי תיבול למחצית הבצק להוסיף 2 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות וכפית שום גבישי למחצית השנייה בצק בניחוח מעושן להוסיף: 2 כפיות שום גבישי, 2 כפיות פפריקה מעושנת ( רק מעושנת היא שעושה את כל ההבדל) ו ½ כפית פלפל שחור
מעבדים מעט שמים על ניילון נצמד משטחים ומקררים לפחות שעה במקרר
*ניתן להקפיא בשלב זה את הבצק לשימוש מאוחר
מילית חצילים
1 חציל בינוני חתוך לקוביות ( אפשר קישואים או פטריות)
1 בצל קטן קצוץ
חופן עירית קצוצה
2 כפות פרמזן מגורר
100 גר גבינת פונטינה מפוררת
שמן זית
1-2 שיני שום
חופן אגוזים קצוצים (אפשר קשיו, צנוברים וכו)
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנת המלית
לטגן בצל עד שקיפות
להוסיף קוביות חציל ולאדות עד ריכוך החציל
להוסיף עירית ולהוריד מהאש ולקרר
להוסיף גבינות שום ואגוזים
לטעום ולתקן תיבול

בצק דקיק עם שפע מילית חצילים

בצק דקיק עם שפע מילית חצילים

מלית בטטה
1 בטטה בינונית מרוככת במקרו
2 שיני שום קצוצות
2-4 כפות שמנת מתוקה
100 גר גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כף פרמזן מגוררת
הכנה
מכינים פירה מבטטה הקלופה וחמה
מוספים שום וגבינות לטעום
לשפר טעמים במלח ופלפל
הרכבת אוזני המן

  1. מחממים תנור ל180 מעלות מוציאים את הבצק מהקירור
  2. מרדדים על ניר אפיה מקומח קלות עד לעובי 2-3 מ"מ אם הבצק מתפורר, אל תחששו לעבד אותו קצת ביד ולרדד שוב
  3. קורצים עיגולים עם חתכן בקוטר 7 ס"מ
  4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה
  5. מורחים את קצות העיגולים בחלבון ביצה כדי שיהיה קל יותר להדביק מניחים כפית מילית במרכז העיגול
  6. וצרים אוזני המן ומהדקים היטב
  7. מקררים כשעה במקרר או 20 דקות במקפיא (מה שמונע מפתיחה של הבצק באפיה)
  8. מברישים בביצה טרופה אופים בחום בינוני עד שמזהיב
  9. שומרים את אוזני המן במקרר, בקופסה אטומה מחמם בתנור כמה דקות לפני ההגשה.

*נשמר כשבוע במקרר וחודש במקפיא
 מה דעתכם לקשט את סלסלת המשלוח במגוון פירות עסיסיים בשלל צבעים?
פירות הדר כמו תפוזים, אשכוליות צהובות ואדומות, קלמנטינות, קיווי ותפוחים. בשילוב בקבוקי מיצים טבעיים של פרימור (מיץ רימונים, אננס-אשכוליות, תפוזים ופסיפלורה והמגוון באמת רחב), ותוכלו להתגאות במשלוח מנות מושקע, מגוון, טעים, בריא מקורי ותאווה לעיניים, כזה שכל אחד ישמח לקבל.

הוסיפו למשלוח המנות פירות ומצי פרי מור. צילום: יחצ

הוסיפו למשלוח המנות פירות ומצי פרי מור. צילום: יחצ

 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.