Skip to content

מצעד העוגות הטבעניות

עמותת אנונימוס אתגר 22+ שפרויקט הדגל שלה זכויות בעלי חיים. ציינה שנתיים להווסדה. לחגיגה הצטרפה ציפי מנשה והנציחה את מיטב העוגות הטבעוניות. והבונוס: מרשם להכנת העוגה הזוכה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הזוכה - צילום: ציפי מנשה

יום ההולדת לארגון הצעיר אנונימוס לבעלי החיים נחגג במסעדת ננוצ'קה בתל אביב. בתחרות עוגות טבעוניות 13 קונדטריות נרתמו לאתגר העוגה הטבעונית הטובה ביותר

והעוגה - צילום: ציפי מנשה

חבר השופטים היה בעלת המסעדה הטבעונית ננה שרייר, גדי וילצ'רסקי, וחן טל. ואת האירוע הנחתה מיקי חיימוביץ.

צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה

לגמר הגיעו 4 עוגות
והעוגות הזוכות הן :
מקום ראשון: העוגה של רותם מיי – עוגת מוס גבינה קטיפתית עם פירות יער. מצ"ב תמונה זכתה ב-250 ש"ח ארוחה במסדת ננוצ'קה.
מקום שני: העוגה של מיקה פלבסקי – עוגת "רונה" – עוגת מוס אספרסו שוקולד על בסיס עוגיית וציפוי גנאש ויסקי. זכתה 150 ש"ח
מקום שלישי: העוגה של אורית שצברג – עוגת אוראו אוורירית. זכתה במארז מפנק של שוקולד פנדה
מקום רביעי: העוגה של מור מאיר גלוסקא – עוגת מוס אוכמניות וקרם קשיו מעודן על קראסט אגוזים ושקדים זכתה ב- 2 בקבוקי יין משובחים ובמשך חודש העוגה שלה תוצג לסועדים במסעדה.

צילום: ציפי מנשה

צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה
צילום: ציפי מנשה

מתכון לעוגה מוס אכמיות.
בסיס העוגה:
1 כוס שקדים
1/2 כוס אגוזים לבחירה
2/3 כוס צימוקים בהירים
1/4 כוס שבבי קוקוס
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

לטחון במעבד מזון עד תערובת פירורית ומעט דביקה. אם התערובת לא דביקה מספיק, ניתן להוסיף כפית מים.
להדק בתבנית העוגה ולהניח במקפיא בזמן הכנת המלית.

מלית גבינת קשיו ואוכמניות:
3 כוסות קשיו (שהושרה במים כשמונה שעות וסונן)
3/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מייפל / אגבה
1/2 כוס חלב צמחי
קמצוץ מלח
2/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
כוס אוכמניות קפואות

  1. טוחנים את הקשיו, מיץ הלימון, המייפל, החלב הצמחי והמלח במעבד מזון עד תערובת חלקה.
  2. מוסיפים 2/3 שמן קוקוס מומס ומערבבים שוב כדקה.
  3. שופכים מחצית מהמלית על הבסיס ומחזירים למקפיא.
  4. טוחנים את האוכמניות , 1/3 שמן הקוקוס ומחצית מהמלית יחד לתערובת אחידה.
  5. יוצקים מעל המלית הלבנה את המלית הסגולה. ניתן בעזרת קיסם לערבב מעט בין שתי המליות ליצירת טקסטורה אך לא חובה.
  6. מחזירים את העוגה למקפיא להתייצבות. לאחר מכן מעבירים למקרר לחמש שעות לפחות.
  7. אופציונלי- ניתן להוסיף שכבה נוספת של קצפת קוקוס (קרם קוקוס מוקצף במיקסר עם פודינג וניל)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן