Skip to content

עוגת אגוזים של פעם, כשרה לפסח

יולה זובריצקי מקריבה עבורינו מתכון שעובר דורות במשפחה. טעים פשוט וכשר לפסח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כמה פשוט, ככה טעים. מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח, שעובר כבר מספר דורות  במשפחה,

כמה פשוט, ככה טעים

צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי

חומרים לעוגה:

מיץ מלימון אחד (כ 1/4 כוס)

200 גר' אגוזים מרוסקים

1/2  1   כוס סוכר

8 ביצים

חומרים לקרם:

2 שמנת מתוקה

2 כפיות נס קפה

6 כפיות אבקת סוכר

לקישוט- חופן אגוזים קלויים בבית (ללא מלח)

הכנה:

מערבבים חלמונים וסוכר

מערבבים אגוזים ומיץ לימון, ומוסיפים לתערובת החלמונים

מקציפים חלבונים ומוסיפים בעדינות לשאר החומרים

אופים בחום של 160 מעלות כשעה (עד שקיסם שננעץ לבדיקה יוצא יבש)

הכנת הקרם:

מקציפים שמנת מתוקה. מוסיפים נס קפה ואבקת סוכר.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מקררים. חוצים לשניים. מורחים את הקרם בחלק הפנימי, החיצוני והעליון.

מקשטים באגוזים הקלויים

 

חג שמח וטעים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן