יולה זובריצקי מקריבה עבורינו מתכון שעובר דורות במשפחה. טעים פשוט וכשר לפסח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
כמה פשוט, ככה טעים. מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח, שעובר כבר מספר דורות במשפחה,
כמה פשוט, ככה טעים
חומרים לעוגה:
מיץ מלימון אחד (כ 1/4 כוס)
200 גר' אגוזים מרוסקים
1/2 1 כוס סוכר
8 ביצים
חומרים לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 כפיות נס קפה
6 כפיות אבקת סוכר
לקישוט- חופן אגוזים קלויים בבית (ללא מלח)
הכנה:
מערבבים חלמונים וסוכר
מערבבים אגוזים ומיץ לימון, ומוסיפים לתערובת החלמונים
מקציפים חלבונים ומוסיפים בעדינות לשאר החומרים
אופים בחום של 160 מעלות כשעה (עד שקיסם שננעץ לבדיקה יוצא יבש)
הכנת הקרם:
מקציפים שמנת מתוקה. מוסיפים נס קפה ואבקת סוכר.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מקררים. חוצים לשניים. מורחים את הקרם בחלק הפנימי, החיצוני והעליון.
מקשטים באגוזים הקלויים
חג שמח וטעים