Skip to content

אז מה אוכלים ביום העצמאות? אש של טעמים

עזבו אתכם ממנגל מסורתי, יולה זובריצקי תיקח אתכם למזרח הרחוק עם המבורגר אסייתי למהדרין
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מחפשים קצת לגוון את מאכלי יום העצמאות? או שמא להכין מנה שגם כיף לאכול בבית ?

ניסינו את המתכון הההמבורגר האסייתי של רשת מסעדות טאטאמי חיפה.

טעים, ונוח לקחת לפיקניק, וגם להגיש בבית.
מספיק שילוב הטעמים האסייתיים בהמבורגר לגוון את המנגל המסורתי. עכשיו תוסיפו לזה את לחמניות ורטבים. נשאר רק לבחור מה להכין

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

מתכון להמבורגר אסייתי- רשת מסעדות טאטאמי חיפה

מצרכים להמבורגר (כ20 )

½ קילו בשר כתף טחון גס

½ קילו בשר שפונדרה טחון גס

50 גרם רוטב סויה

4 יחידות שורש למון גרס חצויות וקצוצות דק

20 גרם פלפל אדום חריף קצוץ דק

30 גרם שום

40 גרם גינגר מגורד

קליפה מ-4 לימונים (לפי הטעם האישי)

60 גרם בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנת המבורגרים:

  1. בעזרת מכתש ועלי מועכים היטב את הלמון גראס, הפלפל, השום והגינגר (אנחנו הוספנו גם חתוך)
  2. מערבבים בעדינות את כל החומרים יחד (להימנע מלישה)
  3. לשמור בקירור
  4. ליצירת המבורגר שוקלים 70 גרם מהתערובת ומכדררים לקציצת המבורגר בינונית
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי

מצרכים להכנת לחמניות באן (כ- 20 לחמניות):

440 גרם קמח+ 30 גרם קמח נוספים

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר לבן

290 גרם מים

10 גרם מלח

40 גרם שמן קנולה

10 גרם אבקת אפייה

אופן הכנה- לחמניות באן:

  1. מכניסים למלוש 440 גרם קמח, שמרים, סוכר ומים ולשים היטב במשך 3 דקות.
  2. מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עד 5 דקות נוספות. מניחים את הבצק לנוח מכוסה עד שהוא משלש את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה מוסיפים לבצק את אבקת האפייה ואת שארית הקמח ולשים עוד 4 דקות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומכדררים לחמניות של 50 גרם כל אחת. חשוב שפני הלחמניה יהיו חלקים. מניחים כל לחמניה על נייר פרגמנט.
  5. מכסים את הלחמניות בשקית ניילון ומניחים להם לטפוח עד שיכפילו את נפחם.
  6. מניחים את הלחמניות מעל כלי לאידוי ומאדים עד לפני שהלחמניות מבריקים
  7. שומרים בהקפאה

הערה: ניסינו להכין את הלחמניות גם באפייה, ויוצא נהדר

מתכון למיונז דבש יוזו

מצרכים: מיונז, דבש, 100 מל' יוזו. אופן הכנה: מערבבים היטב את כל החומרים יחד

מתכון לקטשופ קארי

מצרכים: כוס קטשופ, כף קארי אדום, כף קארי מסמן, 100 גרם שמן. אופן הכנה: מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את שני סוגי הקארי, מורידים מן האש, מוסיפים את הקטשופ ומערבבים עד לאיחוד, שומרים בקירור

הצעת הגשה:

לכל מנה של המבורגר בלחמנייה:

2 המבורגר של 80 גרם כל אחד (ראה מתכון)

20 גרם רוטב סויה

20 גרם שמן קנולה

2 לחמניות באן מאודות וחתוכות באמצע (ראה מתכון)

4 פרוסות דקות של מלפפון

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת/גריל/פלנצ'ה עם שמן
  2. צורבים את ההמבורגר על אש גבוהה ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה
  3. לפני היציאה מוסיפים רוטב סויה ומורחים את שני צדדי ההמבורגר ברוטב

יום העצמאות שמח וטעים

צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי

 

 


 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן