מבחר סרטים מעוררי תיאבון בערוץ Yes דוקו

סרטים מהפסטיבלים הנחשבים ביותר, על עולם המזון והקולינריה, והשפעותיו עלינו • 22-28 במאי, 2016

Print Friendly

מנומה ועד נובו, ערוץ Yes דוקו מציג את דוקו-שף: ספיישל מעורר תיאבון ומחשבה בין ה-22 ל-28 במאי, 2016.

להלן מבחר מן התוכניות שתשודרנה בבכורה:

  • "הסערה המושלמת שלי" ו-"נמלים על שרימפס": כל מה שרציתם לדעת על נומה, המסעדה הטובה בעולם ועל השף הגאון שלה, רנה רדזפי
  • "נובו והמטבח היפני" - שף המסעדה היפנית המצליחה בעולם לוקח אותנו לסיור קולינרי ייחודי ביפן
  • "10 מיליארד: מה יש לך בצלחת" - אתגר התזונה של 10 מיליארד איש הצפויים לחיות על כדור הארץ בשנת 2050
  • "מתה על בשר": מסע הגמילה של עיתונאית הולנדית מאכילת בשר
  • "בריסטה" – מי יכין את הקפה המושלם יוכתר לתואר מאסטר הקפה הטוב בארה"ב?

כשפתח את הסניף של מסעדת "נומה" בסידני בפברואר השנה (המסעדה אמורה לפעול רק עשרה שבועות), המקומות לכל התקופה אזלו בתוך 90 שניות מפתיחת ההזמנות. ברשימת ההמתנה – 27,000 איש. אז מהו הסוד של השף שנחשב לטוב ביותר בעולם? כדי להכיר לעומק את חייו ועבודתו של השף, שכבר בגיל 32 הגיע לפיסגת האוורסט הקולינארית. בבכורה שני סרטים:

נומה: הסערה המושלמת שלי | Noma: My Perfect Storm

יום ראשון, 22 במאי, 2016, בשעה 22:00 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD. שידור נוסף: מוצ"ש, 28 במאי, בשעה 22:30.

המסעדה נוֹמַה של השף רנה רדזפי זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם במשך שלוש שנים ברציפות – 2010, 2011, ו-2012. אז מה קרה ב-2013?  לסיפור של רנה, בן למהגרים מוסלמים מהבלקן, יש את כל האלמנטים של אגדות, של ברווזון מכוער שהופך לברבור מלכותי ששולט בממלכת מטבח הגורמה המודרני של שף, שכבר בגיל 32 חולל מהפיכה גסטרונומית בעולם כולו, המציא את האלף-בית ואת עולם המונחים שהפך את המטבח הנורדי למשמעותי, ובכלל, גרם לשינוי יסודי של דמותו של שף. אך מתחת לכל הנוצץ הזה, פצעים ישנים (וחדשים) מתחילים לצוץ, ורנה עומד ב-2013 מול השנה הקשה ביותר בכל הקריירה שלו, שבה התרחשה גם הרעלת המזון במסעדה שתפסה כותרות בכל העולם. עם גישה ישירה לרנה ולסובבים אותו, הסרט עוקב אחרי רנה כשהוא מפלס את דרכו בחזרה לפסגה, מתוך מטרה להשיב לנומה את התואר של המסעדה הטובה ביותר בעולם. בימוי: פייר דה'שמפס. 100 דקות, אנגליה, 2015.

XXXXX

נמלים על שרימפס | Ants on A Shrimp

יום חמישי, 26 במאי, 2016, בשעה 22:00 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD. שידור נוסף: מוצ"ש, 28 במאי, 2016, בשעה 20:55.

טוקיו, ינואר 2015. רנה רדזפי שכבר גילינו שאינו קופא על השמרים, מחליט להעתיק את נומה, שיושבת בקופנהגן, על כל צוותה, למלון מנדרין אוריינטל בטוקיו. במשך שמונה שבועות, יגישו צוות המסעדה בראשות רנה רדזפי ארוחות ספקטקולריות של תפריטים שהוכנו במיוחד. מאחר שכל המקומות נמכרו מראש לנו נותר רק להבין כיצד היצירתיות של רדזפי וצוותו פורצת דרך, וכיצד הוא מצליח להמציא את עצמו כל פעם מחדש ולכבוש פסגות קולניאריות חדשות. בימוי: מאוריס דקרס. 92 דקות, גרמניה, 2016.

XXXXX

נובו והמטבח היפני | Nobu's Japan

ימים ראשון-חמישי, 22-26 במאי, 2016, בשעה 21:30 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD.

סדרה דוקו-קולינארית שחוגגת את אמנות הקולניריה והתרבות היפנית. בכל פרק, השף-סלב נובויוקי (נובו) מאטסוהיסה, שעומד מאחורי המסעדה היפנית המצליחה בעולם הנושאת את שמו – מגיע לאזור אחר ביפן, כדי להכיר לנו את אורחות החיים ששונים מהותית מאלה שאנחנו מכירים מהערים הפופולריות, כמו טוקיו או קיוטו. בכל פעם מלווה אותו שף בינלאומי מפורסם אחר (בהם חוזה אנדרס, תומאס קלר ואריק ריפרט), וביחד השניים יכירו מרכיבי מזון הייחודיים לאזור ויגלו את המורשת הקולינרית המקומית. בסיומו של כל פרק ירכיבו צמד השפים תפריט יחיד מסוגו המבוסס על ההשראה שקיבלו מהאזור בו ביקרו. בימוי: שוניצי אוזאווה. 5 פרקים בני 30 דקות, 2014.

10 מיליארד: מה יש לך בצלחת? | ?i10 Billion: What's on your Plate

יום רביעי, 25 במאי, 2016, בשעה 22:00 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD. שידור נוסף: שישי, 27 במאי, 2016 בשעה 21:30.

על פי כל התחזיות, עד שנת 2050, אוכלוסיית כדור הארץ תגדל ל-10 מיליארד איש. במסגרת המשאבים המוגבלים של הכדור עליו אנו חיים, האם נוכל להבטיח תזונה לכל התושבים? ואם לא,  כיצד יעוצב העתיד התזונתי שלנו? במסגרת הדיון המתלהט על ביטחון תזונתי, הסרט מביא מבט רחב ומרתק על הספקטרום העצום של ייצור המזון והפצתו – מבשר מלאכותי, דרך חרקים, חקלאות מתועשת, ועד גידול עצמי, הבמאי והסופר המצליח ולנטין ט'ורן, תר אחר הפתרונות החדישים ביותר עליהם עובדים היום בעולם ונותן במה לחזון לעתיד לבוא. בימוי: ולנטין ת'וּרן. 53 דקות, גרמניה, 2015.

XXXXX

מתה על בשר | Need for Meat

יום שני, 23 במאי, 2016, בשעה 22:00 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD. שידור נוסף: מוצ"ש, 28 במאי, 2016, 00:10.

האם אנחנו מכורים לבשר? מאריין פרנק היא גם עיתונאית אוכל ואשת טלוויזיה, וגם – אמא צעירה מאמסטרדם, שכמו רבים אחרים – מתה על בשר. אך מדוע תשוקתה לבשר משאירה אותה עם תחושות אשם כבדות כל-כך? ומדוע בעצם היא (ואנחנו) אוחזים בקונספציה שונה כל-כך בין החיה עצמה לבין פרוסת הבשר שמגיעה לצלחת? הדילמה בין התאווה שלה לבשר לבין הרצון שלה להיות אדם יותר טוב, מניעה אותה לקבל תשובות. במסגרת מסע אישי אמיץ, פוקח עיניים וגם משעשע, מאריין מחליטה להילחם בהתמכרות שלה לבשר: היא מתחילה לעבוד כמתלמדת בבית-מטבחיים, במקביל לטיפול פסיכולוגי שהיא עוברת כדי להיגמל מהמנהג שמפריע לה. היא פוגשת גם נוירולוגים, צמחוניים, מפתחי בשר מלאכותי, 100,000 תרנגולים מתעשיית הבשר, שֶׁף סקסי, ואת הבת שלה, סאלי, שנמנעת מבשר. ואז מגיע היום בבית המטבחיים, שבו היא אמורה לקחת רובה ולהמית פרה. האם תצליח "לרפא" את ההתמכרות שלה או שמא תשלים עם היותה קרניבורית מושבעת? ובכן, התשובות מפתיעות בימוי: מאריין פרנק. 74 דקות, הולנד, 2015.

XXXXX

בריסטה | Barista

יום שלישי, 24 במאי, 2016, בשעה 22:00 ב-Yes דוקו ובחינם ב-YesVOD. שידור נוסף: שישי, 27 מאי, 2016, 01:00.

חמישה "בריסטה" ("מוזגי קפה") מהטופ העולמי מותחים את גבולות הכנת הקפה עד לקצה השלמות בניסיון לזכות באליפות ה-National Barista – תחרות סוריאליסטית בה אפילו טעות אחת נחשבת ליותר מדי… מדי שנה אלפי בריסטות מתחרים בתחרויות ברחבי ארה"ב, אבל רק אחד מהם יזכה, בסופו של דבר,  בתואר ה"בריסטה הלאומי". הסרט שלפנינו מביא מבט הומוריסטי, מרגש ומאיר עיניים על העולם הבלתי נתפס של תחרויות הקפה ועל המשתתפים הלהוטים, האהובים והמוזרים, שמקדישים את חייהם לתחרויות הכנת הקפה המושלם. סרט הלוקח אותנו אל העולם הנוצץ והייחודי שמעטים מאיתנו יודעים שהוא קיים. בימוי: רוק ביינאות'. 102 דקות, ארה"ב, 2015.

XXXXX

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה כתבות אוכל, סרטים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.