סלט נבטי מאש, בטטה ובוטנים

את הסלט הזה ממליצה לכם לא לפספס, זהו סלט בריאות. החכמים יואמרו תתני אותו לחולים אבל אחרי שיטעמו לא יפסקו להלל . סלט המשלב שני סוגי מאש ירוקים ושחורים (מש שחור אני קונה בחנות התבלינים על משקל אבל ניתן להשתמש גם בעדשים שחורות) שהושרו והנבטו חלקית והשתדכו עם בטטה, בוטנים, תמין ונענע והוגש ברוטב סויה וצ'לי

Print Friendly

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הנבטה: 12-18 שעות *זמן הכנה: כחצי שעה *מספר מנות: 4-6 מנות
ההנבטה
המדריך המלא להנבטה תמצאו פה.
אישית נוהגת להנביט בתבנית על מצע של ניר מגבת, מכוסה
המצרכים
½כוס עדשים שחורות או מאש שחור
½כוס מאש ירוק להשרות ולהנביט
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעי פרוסות דקיקות
1 בצל קצוץ דק (אופציונלי)
½ כוס נענע קצוצה
2-4 גבעולי תימין להשתמש רק בעלים.
100 גרם בוטנים ללא קליפה מטוגנים או קלויים
לתיבול
2 שיני שום כתושות
¼ כוס סויה
¼ כוס צ'ילי מתוק
1כף שמן
ההכנה
את הבטטה לאדות על שושנת אידוי, או כל סיר אידוי אחר, לחלופין ניתן לשמן בשמן זית ולאפות בתנור עד ריכוך
לשים בקערה את המאש המונבט, הירק הבצל והבטטה להוסיף תיבול ולערבב רצוי לעשות זאת כחצי שעה-שעה לפני הארוחה.
הכי טעים להכין יום מראש ללא הירק, את הירק להוסיף לפני הארוחה רגע לפני ההגשה להוסיף בוטנים.
אותה הגברת בשינוי האדרת

  • ניתן להכין מכל קטניה קטנה מונבטת
  • את הירק ניתן להחליף בכוסברה / שמיר או כל ירק תבלין אהוב.
  • ניתן להחליף את הבוטנים באגוזים, שקדים וכ"ו


נסו וקצרו תשבחות
אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי? הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים. בקבוצת הפייסבוק 'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  כנסו לבלוג האוכל שלי 'אוכל וזנזוני מוח'

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.