Skip to content

בייגלה שטוחל'ה עם מתבלים נפלאים

כל אם למתבגר או סטודנט בתקופת מבחנים מכירה את החיפוש אחר משהו טעים לנשנש, והבקשה טעים ולא עתיר שומן. והפתרון שמצאנו הם בייגלה שטוחלה צ'ילי מתוק מחברת מאיר בייגל, יצרנית הבייגל המובילה בישראל בייגלה שטוחלה צ'ילי מתוק, כמו כל סדרת השטוחים, ניחן במרקם קריספי דק המזכיר את חטיפי הצ'יפס . וההפתעה היא שילוב מדהים של […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי

לצד הבייגלה הפריך אני אוהבת להגיש ממרחים ורטבים מובחרים לטבילה, זה מעשיר את מנת הנשנוש של הסטודנטים שלי, ונפלא לאירוח קיצי
מתבל יוגורט עשבי תיבול
200 מ"ל יוגורט עיזים או יווני
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף נענע טרייה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוף
2 שיני שום טריות וכתושות
2 כפות שמן זית איכותי
1 כפית שטוחה סוכר
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה

  1. שוטפים את עשבי התיבול היטב וקוצצים גס. מערבבים בקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש.
  2. מועכים בעזרת בלנדר מוט
  3. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים לקירור.

ממרח דלעת פיקנטי
1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

2 גזרים חתוכים גס
5 שיני שום טריות כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כף אריסה חריפה
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת והגזר לקוביות בינוניות.
  2. במסננת אידוי מבשלים את הדלעת והגזר כחצי שעה.
  3. מצננים מעט ומועכים היטב בעזרת מזלג, או בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם משחתי.
  4. מוסיפים את התבלינים ואת השמן והלימון ומערבבים היטב.

מתבל גבינת שמנת וסלמון מעושן
200 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם סלמון מעושן
1 גמבה אדומה
2-3 ענפי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים היטב
1 שן שום טרייה קצוצה
1 כף צלפים קצוצים
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה

  1. שורפים גמבה אדומה על הגז.
  2. מקלפים, ומנקים את הגמבה
  3. חותכים לקוביות קטנטנות.
  4. קוצצים את הסלמון המעושן
  5. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסלמון, קוביות הגמבה ושאר המרכיבים.
  6. מתבלים ומועכים מעט בעזרת בלנדר מוט.

מגישים בקערה בינונית בייגלה שטוחל'ה צ'ילי מתוק לצד קעריות קטנות עם מתבלים.

צילום: תומר בורמד

 בייגלה שטוחלה צ'ילי מתוק כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה חרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 8.50 שקלים לאריזת 300 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן