Skip to content

מתכון קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

הפינוק המושלם לטו באב מגיע לשולחני מרשת קפה ביגה שמנדבת מתכון מפנק - קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז. באדיבות שף ביגה, ליאור חיניץ
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
קרם בורלה. צילום: אסף לוי
קרם ברולה. צילום: אסף לוי

המצרכים
6 חלמונים
90 ג' סוכר לבן
500 מל' שמנת מתוקה
20 ג' ג'ינג'ר
גרידה מתפוז 1
הכנה

  1. לשפוך לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 ג') הג'ינג'ר וגרידת התפוז ולחמם עד לפני רתיחה.
  2. בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45ג') ולערבב היטב את החלמונים והסוכר.
  3. כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינג'ר ולאחד עם החלמונים. קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה ואז את כל היתר.
  4.  יש להחזיר את הבלילה לסיר בישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. של כ- 10 דקות על חום בינוני.
  5. לצקת את הנוזל ל5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס. בערך 3/4 גובה.
  6. להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה.
  7. למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות.
  8. לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום.
  9. לאפות בתנור בחום של 160 מעלות. כ- 25 דקות עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית. ונותנים לזה להתקרר.

ההגשה
לפזר מעט סוכר על הקרם ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר.
במידה ואין ברנר ניתן לקחת, בננה לא רכה מידי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ. לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום. לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל. את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.
כמו כן ניתן לעטר את המנה בפירות יער מקורמלים, פרוסות מנגו טרי ועוד…

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן