Skip to content

עוגת דבש עם שזיפים ואגוזי מלך

הקונדיטורית הראשית של רשת קפה ביגה, מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש. המתכון קל להכנה, נוח ומהיר. . מדובר בעוגה אוורירית, מלאה בארומה פירותית. עוגת הדבש עשירה בטעמים, ונימוחה בפה. מתאימה גם כקינוח לארוחת חג וגם כמתנת אירוח.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: אלעד גוטמן
צילום: אלעד גוטמן

 

המצרכים
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפיה

העוגה צילום: אלעד גוטמן
העוגה צילום: אלעד גוטמן

כפית סודה לשתייה
200 גרם ביצים (כ4 ביצים קטנות S 3 ביצים Lׂ)
250 גרם שמן (¼1 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
320 גרם דבש (1 כוס)
כף קינמון
כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית מוסקט
280 גרם משקה תה (ספל גדול -כל סוג תה ניתן להכניס)
1/3 כפית ציפורן
150 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם אגוזי מלך
ההכנה

  1. יש לערבב היטב את הסוכר , שמן, דבש, ביצים, קינמון, מוסקט והציפורן.
  2. להוסיף את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה,לערבב היטב
  3. מוסיפים את התה ויוצקים לתבנית אינגליש קייק
  4. מפזרים את השזיפים מעל במהלך האפייה הם יבלעו פנימה

    העוגה צילום: אלעד גוטמן
    העוגה צילום: אלעד גוטמן
  5. מעל יש לפזר גם את אגוזי המלך.
  6. אופים בתנור ב- 150 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  7. לקרר ולפזר מעט מעל אבקת סוכר.
    ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביגה.
    • המחיר לצרכן: 38 ₪ 
    • משקל כ- 550 גרם.

      טליטיפ

אני מוזגת שמן לכוס המדידה ורק לאחר מכן ממלא בדבש כך הדבש לא נדבק לכוס.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן