הקונדיטורית הראשית של רשת קפה ביגה, מירן קל מעניקה לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש. המתכון קל להכנה, נוח ומהיר. . מדובר בעוגה אוורירית, מלאה בארומה פירותית. עוגת הדבש עשירה בטעמים, ונימוחה בפה. מתאימה גם כקינוח לארוחת חג וגם כמתנת אירוח.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המצרכים
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
200 גרם ביצים (כ4 ביצים קטנות S 3 ביצים Lׂ)
250 גרם שמן (¼1 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
320 גרם דבש (1 כוס)
כף קינמון
כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית מוסקט
280 גרם משקה תה (ספל גדול -כל סוג תה ניתן להכניס)
1/3 כפית ציפורן
150 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם אגוזי מלך
ההכנה
- יש לערבב היטב את הסוכר , שמן, דבש, ביצים, קינמון, מוסקט והציפורן.
- להוסיף את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה,לערבב היטב
- מוסיפים את התה ויוצקים לתבנית אינגליש קייק
- מפזרים את השזיפים מעל במהלך האפייה הם יבלעו פנימה
- מעל יש לפזר גם את אגוזי המלך.
- אופים בתנור ב- 150 מעלות למשך כ- 40 דקות.
- לקרר ולפזר מעט מעל אבקת סוכר.
ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביגה.
- המחיר לצרכן: 38 ₪
- משקל כ- 550 גרם.
טליטיפ
אני מוזגת שמן לכוס המדידה ורק לאחר מכן ממלא בדבש כך הדבש לא נדבק לכוס.