Skip to content

אפוי זה שפוי

אני שונאת לטגן, בעיקר בקיץ הדביק והחם, ולטגן עם מזגן וחלונות סגורים זה מתכון בטוח להתקף אסמה. כך שטיגון בעיקר בקיץ זה סיוט ואני לא מזוכיסטית אז פתחתי את שיטותיי לאפיה במקום טיגון
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
אפוי ושפוי
אפוי ושפוי

צ'יפס פריך בניחוח שום ללא שמן

אפוי זה שפוי
אפוי זה שפוי


הצ'יפס הזה עשוי בצורה מיוחדת עם חלבון ביצה אפוי פעמים פעם ראשונה על נייר אפיה ולאחר מכן ישירות על התבנית.
הצ'יפס רך מפנים ופריך מבחוץ עשיר בטעם שומי
המצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים רצוי אדומים חתוכים לאצבעות של כ1 ס"מ
2 חלבונים
1 כף קורנפלור
1 כף אבקת שום
1 כפית פפריקה אדומה

מלח לפי הטעם
ההכנה

  1. לחמם תנור לחום הרב ביותר
  2. לרפד תבנית בנייר אפייה
  3. לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולנגב
  4. לערבב את החלבונים עם הקורנפלור והתבלינים
  5. לצקת על תפוחי האדמה ולערבב היטב
  6. להעביר את תפוחי האדמה לתבנית, לנער היטב משאריות ביצה(אנחנו לא רוצים חביתה בתבנית)
  7. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות בחום גבוה ביותר
  8. להוציא מהתנור ולהנמיך את הטמפרטורה לחום בינוני(180מעלות)
  9. לאפות עד הזהבה (כ30 עד 45 דקות)
  10. להוציא מהתנור ולתבל במעט מלח ואבקת שום

להגיש עם רטבים אהובים
לביבות עדשים מונבטות וירקות/טבעוני ללא גלוטן
לביבות קריספיות מבחוץ עם תוכן עסיסי . פשוט לוקלוקו ואני קצרתי מחמאות…

לביבות עדשיםאפויות
לביבות עדשים אפויות

המצרכים
לא חייבים להיצמד למתכון ניתן לשדרג ולשנות לפי הזמינות של הירקות
1 כוס עדשים מונבטות מעט(לא חייב אפשר רק מושרות. *ראה למטה הערה בנוגע להשריה)
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1בצל בצל מגורר
חופן נבטים עבות קצוצות או דקות
3-6 שיני שום
עשבי תיבול לפי הטעם, החשק והזמינות (פטרוזיליה/ כוסברה/ שמיר/ בזיליקום ועוד)
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
תרד (אופציונלי, מושרה במים רותחים עד אובדן צבע וקצוץ)
2 כפות טחינה מלאה
1 כף שמן זית
½ כוס קמח חומוס או סולת
1-2 כפות קוואקר אינסטנט (לנטול גלוטן ניתן להוסיף מעט מעט קמח אורז או פירורי לחם נ"ג)
תיבול
מלח, פלפל, וקוביית צ'ילי דורות או צ'ילי גרוס, (לא לוותר זה לא חריף אבל מוסיף המון)
ההכנה

  1. במעבד מזון תוחנים את עדשים, עשבי התיבול, תרד ושום
  2. מוספים שמן וטחינה, מערבבים במעבד עוד דקה שתיים. ומעברים לקערת הירקות המגוררים
  3. שוברים פנימה חופן נבטים (השתמשתי בעבים)
  4. מוספים את יתר המרכבים ומערבבים במידה ויבש מוספים מעט טחינה או שמן.

האפייה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה הכי גבוה
  2. משמנים ניר אפיה
  3. בידיים משומנות יוצרים לביבות מסדרים על ניר האפייה
  4. מברישים בשמן את הלביבות
  5. אופים בחום גבוה כ20 דקות צד ראשון
  6. הופכים ומברישים שוב בשמן
  7. אופים עוד 10 דקות עד השחמה מלאה

קציצות בשר קריספיות אפויות
קציצות אילו קשה להאמין שהן אפויות, יוצאות כל כך טעימות ועסיסיות,נחטפות ישר מהתבנית. התגובה הרגילה שאני מקבלת: "באמת שזה אפוי? לא יכול להיות זה לא מרגיש אפוי הטעם והמרקם בדיוק כמו מטוגן"
המצרכים
התיבול הוא רק הצעה כל תיבול שאתם אוהבים לתבל אפשרי.
½ קילו בשר טחון איכותי

קציצות בשר אפויות
קציצות בשר אפויות

1 תפוח אדמה קטן קלוף
½-¼ ראש שיני שום קלוף
1 בצל קטן קלוף
1 כוס עלי פטרוזיליה
1ביצה
¼ כוס פירורי לחם
2 כפות צ'לי מתוק/חריף
¼ כפית א. סודה לשתייה
1 כפית בהרט
מל"פ (מלח, פלפל)
קערה עם פירורי לחם
ההכנה

  1. לחמם תנור בחום לטמפרטורה הכי גבוה.
  2. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ב2-4 כפות שמן
  3. במעבד מזון לקצץ בצל, תפוח אדמה, שום, פטרוזיליה,
  4. להוסיף למעבד תבלינים ביצה
  5. לצקת את התערובת על הבשר וללוש ביד עד הטמעה מלאה.
  6. ליצור קציצות ולשטח.
  7. לצפות כל קציצה בפירורי לחם.
  8. לסדר בתבנית להכניס לתנור להנמיך את הטמפרטורה לחום בינוני.
  9. לאפות על צד ראשון כ10-15 דקות עד הזהבת החלק התחתון להפוך ולאפות עוד כ10 דקות עד שזהוב סה"כ לאפות כ20-30 דקות
     תהנו

2 Comments

  1. זיוי - Zivi Azal
    11 בספטמבר 2016 @ 11:49

    קציצות נפלאות וללא טיגון אז בכלל
    תודה רבה יקירה ♥
    שבוע טוב

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן