Skip to content

שושני תפוח בדבש ומרצפן

שושני תפוחים עם ממרח שקדים, מנה יפה, מושקעת, קלת הכנה שנהדר לשבור איתה את הצום
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
שושני תפוחים צילום: קרן מאור
שושני תפוחים צילום: קרן מאור

*דרגת קושי: קל אבל מורכב *זמן הכנה : ½ שעה *זמן אפיה: כ20 דקות *מספר מנות: 12 מאפינס+ רולדה אחת
המצרכים
בצק פריך של מעדנות או בצק עלים (אישית מעדיפה פריך)
ממרח שקדים
לסירופ דבש לימון
¼כוס דבש
מיץ מחצי לימון
לחמם במקירו כ-½ דקה
לתפוחים

3 תפוחי גרנד סמיט פרוסים עם הקליפה במנדולינה לפרוסות דקות
חלק יצאו עיגול שלם וחתכתי לחצי
וחלק מראש נפרסו לחצאים
לכולם הוצאתי את הליבה. לשים במחבת חמה. להוסיף
1 כף דבש
1 כף סוכר חום
¼ מים כוס מים
1 כף מיץ לימון
קמצוץ קינמון
לבשל כ-5 דקות עד ריכך קל.
לסנן מהנוזלים ולקרר היטב.
הרכבת השושנים
לרדד את הבצק לעובי עד חצי ס"מ
לחתוך רצועות בצק ברוחב של 2 ס"מ
למרוח כ-1 כפית ממרח שקדים
להניח את פרוסות התפוח כך שמעט מהתפוח יהיה מעל שפת הבצק.
לגלגל מהצד הקרוב אליכם לקצה
לשמן תבנית מאפינס
להניח את השושנים בתבנית
למרוח בחלמון ביצה
לפזר שקדים פרוסים
לאפות כ20-25 דקות בחום בינוני גבוה עד הזהבה
נשמר בקופסה אטומה כשבוע ימים

מהבצק הנותר הכנתי רולדת שאריות

פרסתי את הבצק הפריך
מרחתי ריבת ענבים תוצרת בית (כל ריבה תתאים)
פיזרתי את התפוחים שנותרו
פיזרתי מעט אגוזים קצוצים
גלגלתי לרולדה, מרחתי חלמון ביצה
ואפיתי כ- 30 דקות בחום בינוני עד הזהבה

                                                          תהנו חברים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן