Skip to content

ארוחה במחבת: פילה דג ברוטב ורוד

פילה דג שוחה ברוטב ורדרד עשיר של שמנת, יין ופרמז'ן, מנה נפלאה, קלה ומהירת הכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

*דרגת קושי:קל *זמן הכנה כולל בישול: 20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
המצרכים
מחבת בקוטר 18-20
2 פילה דג( דניס/ מושט/קוד וכו) חצויים לאורכם מושרים בלימון ומלח חצי שעה
לרוטב
½ בצל קצוץ
¼ כוס יין אדום חצי יבש      
1 כוס שמנת לבישול 10%
50 גרם גבינה פרמז'ן מגוררת דק
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
½-¼ כפית פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח אטלנטי
2 תפוח אדמה מבושלים בקליפתם מקולפים וחתוכים לרבעים
ההכנה

  1. לאדות במחבת את הבצל ביין מרתיחים ומעברים לאש קטנה עד התאדות היין
  2. מוספים שמנת ותבלנים ומבאים להרתחה
  3. מוספים גבינות ומרתיחים
  4. מוספים את הדג בשתי שכבות כאשר בין השכבות יוצקים מעט רוטב ומעל השכבה העליונה.
  5. מכסים מרתיחים ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.
  6. מורדים כיסוי מוספים את תפוחי האדמה לצד הדג
  7. יוצקים על הכל מהרוטב ומבשלים עד צמצום הרוטב בשליש כחמש דקות

מגשים דג ולצידו תפוח אדמה ומסביב רוטב ומעטרים בעירית /כוסברה וגבינת פרמזן
אותה הגברת בשינוי האדרת

  • להחליף את הגבינות בגבינת רוקפור
  • לרוטב לבן להחליף את היין ביין לבן

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן