פילה דג שוחה ברוטב ורדרד עשיר של שמנת, יין ופרמז'ן, מנה נפלאה, קלה ומהירת הכנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:קל *זמן הכנה כולל בישול: 20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
המצרכים
מחבת בקוטר 18-20
2 פילה דג( דניס/ מושט/קוד וכו) חצויים לאורכם מושרים בלימון ומלח חצי שעה
לרוטב
½ בצל קצוץ
¼ כוס יין אדום חצי יבש
1 כוס שמנת לבישול 10%
50 גרם גבינה פרמז'ן מגוררת דק
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
½-¼ כפית פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח אטלנטי
2 תפוח אדמה מבושלים בקליפתם מקולפים וחתוכים לרבעים
ההכנה
- לאדות במחבת את הבצל ביין מרתיחים ומעברים לאש קטנה עד התאדות היין
- מוספים שמנת ותבלנים ומבאים להרתחה
- מוספים גבינות ומרתיחים
- מוספים את הדג בשתי שכבות כאשר בין השכבות יוצקים מעט רוטב ומעל השכבה העליונה.
- מכסים מרתיחים ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.
- מורדים כיסוי מוספים את תפוחי האדמה לצד הדג
- יוצקים על הכל מהרוטב ומבשלים עד צמצום הרוטב בשליש כחמש דקות
מגשים דג ולצידו תפוח אדמה ומסביב רוטב ומעטרים בעירית /כוסברה וגבינת פרמזן
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להחליף את הגבינות בגבינת רוקפור
- לרוטב לבן להחליף את היין ביין לבן