Skip to content

לארוחת מפסקת: קרפלך במרק עוף

מרק עוף צח וצלול שבתוכו שוחים קרעפלך קטנים ממולאים בכבד או בשר או תפוח אדמה, הם אהבה גדולה שלנו. תמיד נחשבו לעבודה רבה והכנו לחגים. הכיף שאת ההכנה ניתן לעשות הרבה מראש ולשמור במקפיא עד יום הארוחה שאז שולקים אותם במים ממולחים ומגשים בצלחת מרק.הפעם הכנתי ממולא בכבד, הבצק הוא בצק פטנט שלמדתי בילדותי להכין […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המצרכים לבצק 
1 כוס קמח רגיל
50 גרם מרגרינה/חמאה רכה
קמצוץ מלח
והסוד
1 כוס מים רותחים
מערבבים בכף ומקררים
½1-1כוסות קמח
מוספים לבצק שהתקרר ולשים לבצק נוח ונעים מלית כבד
300 גרם כבד עוף נקי משומן צלויי אבל לא מיובש
2 בצלים קצוצים מטוגנים
מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
עלים מענף טימין(לא חובה)
ההכנה
מנחים בקערה את הכבד והבצל
עם סכין חדה קוצצים את הכבד בקערה
מתבלים במלח, פלפל ותימין
מלית בשר בקר
300 גר בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור, כמון   
לטגן בצל לשקיפות
להוסיף שום ובשר
לטגן עד שינוי צבע הבשר לתבל לבחוש
לקרר לפני המילוי.
מלית תפוחי אדמה ובצל מסורתית
2-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ מטוגן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה
לבשל תפוחי אדמה עם מעט מים מומלחים בסיר מכוסה(בישול אידוי) עד רכות לסנן ולהוסיף בצל מטוגן עם השמן
לתבל במלח ופלפל שחור
הכנת הקרעפלך
מרדדים דק את הבצק
קורצים עיגולים (אני קרצתי בקוטר של 3 ס"מ אפשר גדולים יותר)
ממלאים במלית הרצויה מקפלים ומהדקים היטב
(ממליצה לקמח את האצבעות לסגירה מושלמת, ניתן גם להרטיב מעט את שולי הבצק)
מנחים על מגש בנייר אפיה ומקומח. בשלב זה ניתן להקפיא כשהקרפלך מכוסים היטב, לאחר שקפא להעביר לשקיות ולשמור לזמן ארוך.
**למתכון מרק העוף לחצו

במרק ירקות עשיר
במרק ירקות עשיר


אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכון?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'
אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן