Skip to content

פסטיבל היין ה- 18 במטה יהודה

פסטיבל היין ה-18 במטה יהודה, אירוע הפתיחה: יום חמישי 27.10.16 בשעה 19:30 במלון יד השמונה, טעימות ממבחר יינות של 35 יקבים מאזור מטה יהודה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לקראת פסטיבל היין של מטה יהודה הצטרפתי לסיור עיתונאים באזור ואם להתחיל מהסוף, אז כדאי מאוד לתת קפיצה לאזור. כחצי שעה מתל-אביב והתפאורה משתנה לחלוטין, יש יאמרו טוסקנה ישראלית, מה שבטוח סצנת היין באזור בהחלט מתחילה להזכיר את טוסקנה. קרוב ל -40 יקבים בגדלים שונים פועלים באזור, חלקם קטנים חלקם גדולים יותר אך כולם חולקים את האהבה לאזור ולעשיית יין. אנחנו התחלנו את הסיור אצל מוטי בוהדנה ביקב נבות שבמושב צלפון שהוקם בשנת 2003 ומייצר בעיקר כמויות לא גדולות קברנה ומרלו טובים , לצד היקב פועלת גם מבשלת הבירה פפו ומאז מייצרים שם גם כ- 6 סוגי בירות. האוכל במקום טוב לא פחות מהיין והמסעדה שבמקום הצופה אל הכרמים, פועלת בימי שישי בלבד (מומלץ להזמין מקום),  משם פנינו ליקב מוני השוכן בצמוד למזר רפעת, היינן הוותיק ששון בן אהרון ייצר שלוש סדרות יין: ריזרב היוקרתית ,"נחל" סידרת הביניים ו- M סדרה בסיסית, המלבק שלהם מומלץ ביותר.

המסעדה בכרם נבות הצופה לכרם (צילום: דן בר-דוב)
יין טוב ואוכל טוב בכרם נבות (צילום: דן בר-דוב)
יין טוב ואוכל טוב בכרם נבות (צילום: דן בר-דוב)
יין טוב ואוכל טוב בכרם נבות (צילום: דן בר-דוב)
יין טוב ואוכל טוב בכרם נבות (צילום: דן בר-דוב)

משם ליקב SPHERA שבגבעת ישעיהו שם תוכלו למצוא רק יינות לבנים. היקב, בראשות היינן דורון רב הון, מתמקד ביצירת יין לבן איכותי, ובהם יינות זניים ובלנדים ומלאי עניין וטעם.

ביקב ספרה (צילום: דן בר-דוב)
יקב ספרה,רק יינות לבנים (צילום: דן בר-דוב)

עשרות היקבים ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית. היקבים הם חלק בלתי נפרד מהמקום בו הוקמו ומההיסטוריה שלו, ומלבד היינות שהם מייצרים הם הפכו למקור פרנסה ועוגן תיירותי עבור האזור כולו. את החזון ליצור דרך יין ואזור יין ב'לב הירוק' של ישראל מובילה המועצה האזורית מטה יהודה יחד עם חקלאי ויינני היישובים הלכה למעשה – בשיתוף מחלקת התיירות. כיום, 'דרך היין' של יקבי מטה יהודה היא מפעל משגשג ופורח ולא בכדי נחשב כפרויקט הדגל של האזור. גם השנה, זו השנה ה-18, יתקיים פסטיבל היין במטה יהודה, המהווה חגיגת תיירות, יין, חקלאות ותרבות. האירועים מעניקים הצצה מרהיבה אל מרתפי היין ואל דרך העשייה וייצור היין, וסיורים ביקבים.

פסטיבל היין ה- 18 במטה יהודה (צילום: דן בר-דוב)

הפסטיבל ייפתח באירוע מרכזי חגיגי שיתקיים ביום חמישי ה-27.10 החל מהשעה 19:30, במלון יד השמונה. באירוע יציגו 35 יקבים מהאזור כולו. המבקרים יוכלו לטעום ממבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוסיקה וליהנות מהאוויר הצלול כיין לנופם של הרי ירושלים אשר מקיפים את המלון הפסטורלי הטובל בירוק. עלות הכניסה: 60₪ כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה.

במהלך סופי השבוע יתקיימו מגוון אירועים ייחודיים ביקבים השונים באזור. ערבי השקה ליינות חדשים יתקיימו ביקב צפרירים וביקב קדמא, בו הטועמים גם ייהנו ממוסיקה חיה. ביקב לה טרה פרומסה יושק יין חדש ובנוסף, ייערך ערב בו יוגשו מנות שבושלו ביין. ביקב שורק תועבר סדנת העוסקת בהבדלים בין אזורי הגידול של הענבים וטעימה של יין מיוחד המורכב מענבים שגדלו בארבעה כרמים שונים. ביקב שריגים יצאו לחגיגה של טעימת גבינות ויינות ביער וערב בוז'ולה חגיגי ייערך בכרם ברק בליווי מוסיקת ג'אז, כיבוד ויין חופשי. ביקב האלה תהיה טעימה מקצועית של יינות בכוסות רידל מיוחדות. וביקב טפרברג תתקיים הדרכה וטעימת יינות ללא תשלום.

יקב קסטל (צילום: דן בר-דוב)
מרתף החביות של יקב קסטל (צילום: דן בר-דוב)

במהלך ימי הפסטיבל, מיטב מורי הדרך במטה יהודה יקיימו סיורים מודרכים בין היקבים במטה יהודה. הסיורים ייחודיים ומשלבים היסטוריה, מורשת, טבע ויין. מתקיימים בתשלום ובהרשמה מראש. במהלך הפסטיבל יתקיים אירוע ייחודי ראשון מסוגו במלון יד השמונה בשיתוף ובחסות המועצה לגפן היין בישראל. האירוע מיועד לעוסקים ביין ובו הרצאת אורח של ד"ר לירן לסרי, מומחית לשיווק יין ופאנל של ייננים ואנשי מקצוע מובילים בתחום.

היקבים המשתתפים בפסטיבל: יקב טפרברג, יקב מוני, יקב צרעה, יקב פלם, יקב קדמא, יקב שמשון ודלילה, יקב נבות, יקב כרם ברק, יקב שורק, יקב כרמי יוסף ברבדו, יקב נבו, יקב רמ"א, יקב סוסון ים, יקב בר גיורא, יקב קטלב, יקב צובה, יקב מצודה, יקב קסטל, יקב יהודה, יקב ענתות, יקבי עמק האלה, יקב יפו, יקב קלע דוד, יקב עדולם, משק יין הנס שטרנבך, יקב צפרירים, יקב שריגים, יקב עגור, יקב ספרה, יקב גיזו, יקב מטלר, יקב רוגלית, יקב אהרונוף, יקב לטרון ויקב לה טרה פרומסה.

ניתן להזמין מקומות ולאכול בתיאום מראש בבתי הבשלנים, וגם לשלב ביקור במבשלות הבירה במהלך סופי השבוע. במטה יהודה מדגישים כי צריכת האלכוהול אינה מיועדת לנהגים ומזמינים את המבקרים המעוניינים בכך להזמין מקומות לינה בצימרים וליהנות מאירוח כפרי מפנק במלונות מטה יהודה. במיוחד לבאי הפסטיבל תוצענה חבילות אירוח מיוחדות בבתי המלון והצימרים הנבחרים באזור לבאים לאירוע הפתיחה ב-27.10, הנחה על לילה שני וכניסה חינם לאירוע הפתיחה במלון יד השמונה. המבקרים הלנים במקומות הללו ייהנו משירות הסעות בחינם מבתי המלון והצימרים לאירוע הפתיחה ובחזרה למקום הלינה בתום האירוע.

לפרטים נוספים ומידע על האטרקציות התיירותיות באתר תיירות מטה יהודה – הלב הירוק: http://tour-yehuda.org.il/

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן