Skip to content

סופגניה של קונדיטוריה

סופגניות קלאסיות של קונדיטוריה באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת 'בתי הקפה ביגה'. את הסופגניות הללו ניתן לטגן ולמלא במליות שונות כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל, קונפיטורות שונות, תמרים ומרשמלו ועוד.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המצרכים

צילום יח"צ
צילום יח"צ

1 קילו קמח.
50 גרם שמרים טריים.
200 גרם סוכר
200 גרם חלב.
30 גרם ברנדי.
6 ביצים.
מקל קינמון.
10 גרם מלח (כפית).
150 גרם חמאה רכה.
שמן לטיגון.
ריבה למילוי.
אבקת סוכר לפיזור מעל.
אופן ההכנה:

  1. משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר
  2. מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.
  4. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק,
  5. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק
  6. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים.
  8. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות,
  9. מניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.
  10. מחממים שמן טיגון בסיר
  11. מטגנים צד אחד עד להזהבה
  12. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  13. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת-סוכר.
צילום יח"צ
צילום יח"צ

טיפים לטיגון סופגניות

  1. מומלץ להניח את הסופגניות לפני ההתפחה על אפיה בקוטר הסופגנייה ואף יותר להרים את כדור הבצק מהתבנית המשומנת באמצעות הנייר כדי לא לפגוע בצורת הכדורים
  2. השמן המומלץ לטיגון הוא שמן קנולה או שמן חמניות
  3. כדאי לטגן את הסופגניות בסיר רחב וגדול. יש לטגן בשמן עמוק. במידה ומקפידים על טמפרטורה נכונה של הטיגון, לכמות השמן אין משמעות. הסיבה לכך נעוצה באלכוהול המצוי בבצק המונע את ספיגת השמן בעת הטיגון
  4. על מנת לשמור על טמפרטורה אחידה של השמן מכניסים חתיכה של גזר לתוך השמן. הגזר שומר על וויסות נכון של החום בזמן הטיגון.
  5. חשוב ששמן הטיגון יהיה בטמפרטורה של 165 מעלות. אם יש, משתמשים במדחום מקצועי כדי לבדוק את גובה הטמפרטורה. במידה ואין מדחום, מטגנים תחילה 2-3 סופגניות. במידה ונוצר בעבוע חזק מדי, המשמעות היא שהשמן חם מדי. טיגון בטמפרטורה גבוהה מדי תשחים את הסופגנייה מבחוץ לפני שהבצק יתבשל מבפנים.
  6. יש לטגן את הסופגניות תחילה מהצד של הכיפה שתפחה ולמשך כשתי דקות מכל צד, עד שנוצר מעין פס בולט שמפריד בין הצד שטוגן לזה שעדיין לא.
  7. לאחר הטיגון, כדאי להרים את הסופגניות המוכנות עם כף רשת והניח לצינון מעל נייר סופג.

מגוון אפשריות מילוי וקישוט

  1.  ניתן למלא את הסופגניות במליות שונות: מריבות בטעמים, דרך גנאשים, קרמים של שוקולד בטעמים ושילובים שונים כמו חלבה, נוגט, וניל, שוקולד ובוואריה.
  2.  ניתן לקשט את הסופגניות במגוון רחב של קישוטים כמו פונדנט, אבקת סוכר, שוקולד מומס, ג'לים בטעמים. ניתן לקשט עם סוכריות, מזרעי שוקולד, מקרונים, אגוזים קצוצים, קוקוס ואין ספור קישוטים שנרצה ושיתאימו לאופי המלית.
  3. חשוב לזלף את המלית לתוך הסופגנייה בעזרת שק זילוף, מומלץ להשתמש בצנתר 9 ס"מ, בעל פיה אידאלית למילוי סופגנייה.
    היו יצירתיים וצרו סופגניות יפות וטעימות כמו שיצרו ביסקוטי

    סופגניות של ביסקוטי במגוון מליות
    סופגניות של ביסקוטי במגוון מליות

והציניקנים יואמרו לא בריא, משמין ואני אזכר בשלט  בבית הקפה הטוב בצפון (נשר) 'קפה ויזל' עם משפט של אוסקר ווילד  "הדרך היחידה להיפטר מפיתוי היא להיכנע לו"  אני נכנעתי וחיסלתי סופגנייה שלמה ולא הסתפקתי בכך וטעמתי גם מסופגניות של חבריי לשולחן..
חג אורים שמח
טלי

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן