עוגה לשבת : הבבקה של רוזיקה

עוגת שמרים במלית שוקולד מסורתית מהמטבח המזרח אירופאי, היא נאפת בסיר פלא העגול שבמרכזו ארובה או בתבנית קוגלהוף (טבעת)

Print Friendly

רוזיקה שכנתי, הייתה סבתא חביבה שגרה בדירת השיכון שאלה הגעתי ככלה צעירה. רוזיקה בדרכה השקטה והענווה הגיע לדלת ביתי, עוד בטרם סיימו  הסבלים לפרוק את תכולת הבית, ובידה תרמוס עם תה בלימון ועוגת בבקה טעימה.  מאז לוותה רוזיקה את חיינו במשך שלושה עשורים, ותמיד לותה אותה העוגה הזו. על השיש במטבחה שכן דרך קבע פעמון עוגות מזכוכית והייתה מונחת עוגת בבקה שנאפתה בסיר פלא. המילויים לעוגה היו תמיד קקאו או שוקולד. ליום חול היה סוכר, קקאו וקינמון, לפעמים החליפה את הסוכר בריבה תוצרת בית, לאירועים מיוחדים הייתה מוסיפה ממרח שוקולד השחר לעיתים עם קונפיטורה תוצרת בית ולעתים בלי הקונפיטורה, ולשחיתות הייתה מוסיפה קוביות שוקולד ואגוזים המוצרים לעוגה ולמלית היו פשוטים וזולים אבל טעם העוגה והניחוח שלה נשארו חרוטים בזכרוני הבצק
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח מנופה
חצי שקית או חצי קובית שמרית
2 ביצים
½כפית מלח
¼ כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה( אני ממיסה במקרו)
½ כוס (125 מ"ל) חלב פושר
גרידת לימון(אופציונלי)
אופן ההכנה

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד החמאה הרכה.
  2. לשים במהירות נמוכה כ-2 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של החמאה.
  3. לשים עוד 7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים במקרר מכוסה למשך כחצי שעה.
  5. הבצק בשלב זה מתגבש ולא תופח .
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  7. מרדדים ומורחים מלית שבחרנו .
  8. מגלגלים לרולדה וחוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  9. קולעים יחד את שתי הרולדות (לסובב כמו בורג),
  10. מנחים בתבנית עם חור במרכז (תבנית בבקה א סיר פלא ) משומנת ומקומחת מעט.
  11. מתפיחים כשעה וחצי,
  12. מורחים בחלמון ביצה.
  13. אשר לפזר שקדים מלובנים או אגוזים
  14. ואופים בתנור שחומם מראש 170-180 מעלות במשך כ30-45 דקות,
  15. ביציאה מהתנור מורחים/יוצקים סירופ סוכר

סירופ
1 כוס סוכר
½ כוס מים
1 כפית וניל
מרתיחים עד המסת הסוכר מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד קבלת סירופ סמיך
המלית המסורתית
למרוח בשכבה דקה של חמאה
1 כוס סוכר לחלופין קונפיטורה פטל/ תות ביתית למרוח בנדיבות
לפזר דרך מסננת קקאו וקינמון.
אופציונלי: מעט שקדים מלובנים או אגוזים
מלית שוקולד
למרוח בנדיבות שוקולד השחר (כיום מורחים גם נוטלה)
ניתן לפזר אגוזים מעל
מלית שוקולד אגוזים
200 גרם חמאה נוזלית
1כוס סוכר
½ כוס קקאו
100 גר` אגוזים קצוצים
100שוקולד מריר או חלב שבור או מגורר
מורחים חמאה ומפזרים מעל את יתר המרכבים  וכורכים לרולדה
שדרוגים

  • להוסיף בננה לשוקולד השחר
  • להוסיף חלבה למלית
  • למלא בממרח תמרים ואגוזים

אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים. בקבוצת הפייסבוק 'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  כנסו לבלוג האוכל שלי 'אוכל וזנזוני מוח' 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.