Skip to content

עוגות מיוחדות לשומרי משקל ולנמנעים מסוכר וגלוטן

עוגות שנהגתי להכין במשך שנים התאמתי לשומרי משקל, ולנמנעים מסוכר וגלוטן(חלק) הוקטנה מידת השומן וכל זאת מבלי לפגוע בטעם. אורחיי נהנים מאד מעוגות ולא חשים בהבדל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


עוגת בננות ללא שומן וללא סוכר

עוגת בננות-צילום: הילה אקסולורד
עוגת בננות-צילום: הילה אקסולורד

דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 10 דקות *זמן אפיה: כ-40 דקות
דיאטלי
קלוריות לכל העוגה( תבנית 24):2600 קלוריות
ללא סוכר:2000 קלוריות
קלוריות למנה בחלוקה ל-14מנות: 160קלוריות למנה
קלוריות למנה ללא סוכר: 140
נקודות שומרי משקל למנה: ½2 נקודות
נקודות שומרי משקל למנה ללא סוכר: ½1נקודות
ההכנה
3 ביצים
¼1 כוסות סוכר/ סטיויה
להקציף במיקסר תוך הוספה אטית של הסוכר עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
מוספים בזילוף אטי תוך הקצפה
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר (במקור 3/4 כוס שמן)
עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
מערבבים בקערה
½ כוס קמח (השתמשתי בקמח ללא גלוטן )
½ כוס קוקוס
1 כפית קינמון
½ כפית סודה לשתייה
½ כוס שוקולד צ'יפס
½ כוס אגוזים קצוצים(לילדים אפשר לוותר)
מחלפים במיקסר את המקצף בוו גיטרה ומוספים את היבשים ב 3 מנות עד ערבוב מלא
3-4 בננות בשלות מרוסקות
מוספים לתערובת ומערבבים
האפייה
משמנים תבנית בתרסיס שמן
מעברים את התערובת לתבנית
אופים בחום בינוני כ30-40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים.
עוגת שיש נפלאה

עוגת שיש
עוגת שיש

עוגת השיש האהובה שודרגה לעוגה ללא סוכר והשומן קוצץ משמעותית, השומן הוחלף לרסק תפוחים שנותן עסיסיות.
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: 10 דקות *זמן אפיה: כ-50 דקות
דיאטלי
סה"כ קלוריות לעוגה: 1050
בחלוקה ל10 פרוסות אישיות : 105 קלוריות
כ-3 נקודות שומרי משקל
למתכון עוגת השיש
2 ביצים
¼ רבע כוס רסק תפוחי עץ
2 כפות שמן
לערבב היטב
לערבב בקערה
½ 1 כוסות קמח תמי לעוגה
+1 כפית אבקת אפיה
להוסיף
½ כפית סודה לשתיה
2/3כוס חלב דל שומן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
1 כף נוזל סטוויה(ממתיק נוזלי) בשווי כוס סוכר (15 מיל)
לערבב היטב ולהוסיף לקערה את תערובת הביצים
הרכבת העוגה
לשפוך 2/3 מהתערובת הלבנה לתבנית אינגלישקייק
לשליש שנותר בקערה להוסיף
1כף קקאו
וטיפה ממתיק מלכותי
לערבב היטב
לשפוך על התערובת הלבנה
ובעזרת מזלג או סכין ליצור בתנועות מעגליות שילוב בין שני הצבעים.האפיה
לחמם תנור ל180 מעלות לאפות עד להזהבה.
לנעוץ קיסם לראות שיוצא יבש עם מעט פירורים.
עוגת דלעת טעימה ורק 150 קלוריות למנה
עוגת דלעת לחה ללא שומן וללא גלוטן עם התאמה לטבעוניים
את הכנה מתחילים מספר שעות מראש מבשלים דלעת מסננים ומכינים פירה את הפירה מנחים על מסננת מרופדת למשך מספר שעות לניקוז הנוזלים
עוגת דלעת

עוגת דלעת
עוגת דלעת

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 20 דקות עבודה *זמן אפיה: 25-30 דקות *מספר מנות: 6 מנות
דיאטלי
בחלוקה לשש מנות: 150 קלוריות למנה, 2 נקודות שומרי משקל
אופן הכנה
1/2 1כוסות חלב סויה
2 ביצים /*תחליף טבעוני למטה
1 כף. הקורנפלור
1 כפית. וניל
שמים במעבד מזון ומערבבים היטב
מוספים
2 כוסות פירה דלעת(יש להניח את הדלעת אחרי הסינון והמעיכה לפירה על מסננת מרופדת לניקוז הנוזלים הנוזלים)
½ כוס קמח אורז
2 כפיות. אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר( ניתן להחליף לממתיק מלכותי והקלוריות פוחתות, אני השתמשתי בכמו סוכר)
¼ כפית זנגביל
1 כפית. קינמון
½ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
מערבבים היטב במשך כ2 דקות .
משמנים תבנית 20-22 בתרסיס שמן ויוצקים את התערובת ,מכנסים לתנור חם ואופים בחום בינוני כחצי שעה .הקצוות משחמים אבל הפנים נשאר לח.(העוגה אמורה להיות לחה)
בזמן האפייה העוגה עולה מאד ואחר כך צונחת.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. לקבלת התוצאות הטובות ביותר יש לקרר במקרר לפחות 3 שעות.
*תחליף טבעוני לביצה אחת (להכפיל במספר הבצים הנדרש)
1 כף פשתן טחון
3 כפות מים
לטחון במטחנת תבלינים(קפה) את זרעי פשתן והמים עד לקבלת התערובת, לאשפז ל-15 דקות למקרר.

 אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן