חלות ממולאות לשבת

אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלה פריכה לשבת. קבלו מתכון לחלה שתעשה לכם את השבת ותקצור מחמאות

Print Friendly


שלא כהרגלי להביא מתכון קצר ומהיר, הפעם נשקיע בהכנה מוקדמת של פוליש-בצק מקדים, את הפוליש יש להכין 12-36 שעות מראש הפוליש מקנה  אווריריות מיוחדת  ורכות במידה המדוייקת, עם מעטה קריספי מטריף. חלק מהחלות אני ממלא בממרחים שונים

חלה עם ממרח, ארטישוק, ממרח פלפלים וממרח זיתים

חלה עם ממרח, ארטישוק, ממרח פלפלים וממרח זיתים

                                    לבצק המקדים- הפוליש
½1 כוס קמח לחם לבן+ כפית גלוטן לערבב היטב
1 כוס מים
¼ כפית שמרים יבשים
                                    הכנת הפוליש
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד ליצירת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה. בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך 12 שעות.

הפוליש לאחר 12 שעות

הפוליש לאחר 12 שעות

ניתן להשתמש בפוליש עד שלושה ימים לאחר הכנתה.
כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.

                                  לבצק
כ- 800 גר קמח לבן + כף שטוחה גלוטן
½1 כפות שמרים יבשים
½1 כף מלח
½ כוס שמן
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
2 ביצים טרופות (לטבעון 4 כפות טחינה)
¼1כוסות מים

                                  למלית 
ניתן להשתמש במגוון רחב של ממרחים שמכינים לבד או לרכוש מוכנים, אישית משתמשת בממרחים של מוטי שף והמועדפים עליי הם אילו
ממרח פסטו
ממרח פלפלים
ממרח ארטישוק
ממרח שום

                               לזיגוג
1 ביצה
1 כף מים
גרגירי פרג/ שומשום /קצח

                              ההכנה
בקערה גדולה שמים מחצית מכמות הקמח , מערבבים עם המלח , מוספים שמרים וסוכר . ומערבבים שנית, לפיזור אחיד שלהם בקמח. מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוספים בהדרגה את יתר הקמח עד קבלת בצק רך ומעט דביק. לשים במשך עשר דקות .
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה מקומחת ומקמחים את כל הבצק.
מכניסים את הקערה לתוך שקית גדולה ומניחים במקום חמים .
(אני עוטפת בשמיכה חמה או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה וחצי-שעתיים)
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו.
להכנת שתי חלות גדולות את הבצק  לשישה חלקים שווים.

חלה קלועה

חלה קלועה

כדאי לשקול את חתיכות הבצק, על מנת לוודא שהן שוות.
לתת לבצק מנוחה של 10 דקות.
לקלוע מכל 3 יחידות בצק צמה או כל צורה שתבחרו
להתפיח בתוך תבנית לחלה או על תבנית מצופה בנייר אפיה כ30 דקות בקייץ ובחורף אפילו שעה.

                                   האפייה
את החלות אופים בתבניות לחלה גדולה
מחממת את התנור לחום הכי גבוה
ע"י הנחת תבנית עם מים בתחתית תנור
מורחת בעדינות את החלה ביצה טרופה עם מעט מים
מפזרת שומשום/פרג/קצח
אופה בחום של 200 מעלות כ-25-40 דקות
מוציאה את החלות מהתבניות ומכניסה לעוד 5 דקות אפיה ללא התבנית

אפויה על אבן שמוט

אפויה על אבן שמוט

מוצאה ומניחה על רשת מכוסה במגבת לקירור
אפיה על אבן שמוט
להניח את החלה ישירות על האבן לאחר חימום התנור ולאפות עד השחמה מלאה

                             לחלות עם מילוי 
אני נוהגת לחלק את הבצק לשניים. מחלק אחד מכינה חלה גדולה  וחלק שני מחלקת לשש חלקים שווים
כל חלק מרדדת דק (לאחר מנוחה של עשר דקות קל יותר לרדד) מורחת בממרח ומגלגלת במהודק. מכל שלושה חלקים קולעת צמה מתפיחה ומורחת בביצה מהולה במים ומפזרת שומשום/פרג/קצח/שביבי שום וכו…
                                טליטיפ

  • אין להוסיף את כל המים בהתחלה אלא בהדרגה – כמות המים במתכון היא המלצה כל קמח סופח כמות שונה של מים כשמוסיפים את המים, להוסיף כל פעם ממש מעט ולתת למיקסר לעבוד כדי לראות כמה מים חסר. לפעמים הבצק רק נראה יבש ואחרי לישה קצרה רואים שאין צורך בעוד מים.  הבצק צריך להיות גמיש ונוח ולא דביק.
  • מומלץ להוסיף גלוטן להכנת החלות ולחמים בעיקר כשעובדים עם קמחים לא מעושרים (קמח לחם ) ומקמחים מלאים.
  • ניתן להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא אבל לא לותר על תוספת גלוטן, ויתכן צורך בתוספת מים.
  • מומלץ להוסיף משפרי אפיה לכל מתכוני שמרים להארכת חיי המדף שלהם
  • יש לחמם את התנור לטמפרטורה הכי גבוה. להניח כלי עם מים רותחים בתחתית התנור  ליצירה אדים
  • אם רוצים להקפיא חלק מהחלות מומלץ לקרר היטב ולהקפיא בשקית אטומה ללחות או ניילון נצמד.

                       אותה הגברת בשינוי האדרת 

  • להכנת חלה מתוקה יש להוסיף סוכר לבצק (עד חצי כוס סוכר)וניתן למלא בשוקולד ובממרחים כגון ממרח חלבה, נוטלה או לוטוס
  • ניתן להכין חלת תלישות -מכדררים כדורים של 100 גרם מניחים בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ בין הכדורים

    חלת תלישות

    חלת תלישות

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.