כרובית מוקרמת עם ציפוי קרספי טבעוני

כרבית מוקרמת רבים אוהבים הפעם כרובית מוקרמת טבעונית במעטה קרספי של אגוזים ובוטנים-שילוב מנצח

Print Friendly

חברתי עדי בהריון וחשקה נפשה בכרובית מוקרמת. היא טבעונית היום עם מוצרי 'משומשו'להחליף את הגבינות ולהכין מנה טבעונית

מצרכים

1 כרובית
מחולקת לפרחים מבושלת אל דנטה ומסוננת היטב- אישית מכניסה פרחי כרובית לשקית קוקי ומבשלת במקרו 8-12 דקות
לבשמל
100 גר מחמאה
6 שני שום כתושות
¼ כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן קונדיטור)
3 כוסות חלב סויה (אפשר חצי מים)
½-¼ פלפל לבן
1 כפית מלח
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
עלים מ3 ענפי תימין (או כפית יבש)
50 גר 'משומשו' מלוחה קצוצה ולערבב עד המסה
4 כפות פשתן טחון מושרה בחצי כוס מים ולהניח בצד לחצי שעה
1 קופסה קרם קוקוס
לציפוי
100 גר גבינה מגורדת משומשו לפיצה
50 גר אגוזי מלך קצוצים
50 גרם בוטנים מומלחים קצוצים
הכנת הבשמל

  1. לאדות את השום עם החמאה בטמפרטורה חלשה מאד עד המסה מלאה של המחמאה
  2. להוסיף קמח לבחוש בכף עץ עד איחוד
  3. להוסיף בזרם איטי את חלב הסויה
  4. לערבב היטב שלא יהיו גושים ולתבל
  5. לבשל על אש קטנה כ20 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם
  6. להוריד מהאש (במידה ויש גושים לסנן)
  7. להוסיף 'מלוחה משומשו' קצוצה ולערבב עד המסה
  8. בקערה לערבב את מסת הפשתן עם קרם הקוקוס
  9. להוסיף מצקת מהבשמל לקערת קרם הקוקוס והפשתן להשוואת טמפרטורה
  10. מחזירים הכל לסיר ומערבבים היטב

הרכבה בתבנית פירקס

  1. לשמן תבנית בספרי שמן
  2. לפזר בתחתית כ-3 כפות מתערובת האגוזים ובוטנים
  3. לסדר בצפיפות את פרחי הכרובית
  4. לצקת את הבשמל על פרחי הכרובית לכיסוי מושלם
  5. לפזר מגורדת משומשו לפיצה
  6. לפזר את הבוטנים והאגוזים בצפיפות לפזר מעט שומשום.
  7. לאפות ב 180 מעלות כ-20-30 דקות

בהגשה לפזר שמיר וכוסברה קצוצים

   עוד משהו קטן

  • ניתן להוסיף פטריות או ברוקולי
  • ניתן להחליף את הבוטנים והאגוזים בפירורי לחם
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.