כרבית מוקרמת רבים אוהבים הפעם כרובית מוקרמת טבעונית במעטה קרספי של אגוזים ובוטנים-שילוב מנצח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
חברתי עדי בהריון וחשקה נפשה בכרובית מוקרמת. היא טבעונית היום עם מוצרי 'משומשו'להחליף את הגבינות ולהכין מנה טבעונית
מצרכים
1 כרובית
מחולקת לפרחים מבושלת אל דנטה ומסוננת היטב- אישית מכניסה פרחי כרובית לשקית קוקי ומבשלת במקרו 8-12 דקות
לבשמל
100 גר מחמאה
6 שני שום כתושות
¼ כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן קונדיטור)
3 כוסות חלב סויה (אפשר חצי מים)
½-¼ פלפל לבן
1 כפית מלח
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
עלים מ3 ענפי תימין (או כפית יבש)
50 גר 'משומשו' מלוחה קצוצה ולערבב עד המסה
4 כפות פשתן טחון מושרה בחצי כוס מים ולהניח בצד לחצי שעה
1 קופסה קרם קוקוס
לציפוי
100 גר גבינה מגורדת משומשו לפיצה
50 גר אגוזי מלך קצוצים
50 גרם בוטנים מומלחים קצוצים
הכנת הבשמל
- לאדות את השום עם החמאה בטמפרטורה חלשה מאד עד המסה מלאה של המחמאה
- להוסיף קמח לבחוש בכף עץ עד איחוד
- להוסיף בזרם איטי את חלב הסויה
- לערבב היטב שלא יהיו גושים ולתבל
- לבשל על אש קטנה כ20 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם
- להוריד מהאש (במידה ויש גושים לסנן)
- להוסיף 'מלוחה משומשו' קצוצה ולערבב עד המסה
- בקערה לערבב את מסת הפשתן עם קרם הקוקוס
- להוסיף מצקת מהבשמל לקערת קרם הקוקוס והפשתן להשוואת טמפרטורה
- מחזירים הכל לסיר ומערבבים היטב
הרכבה בתבנית פירקס
- לשמן תבנית בספרי שמן
- לפזר בתחתית כ-3 כפות מתערובת האגוזים ובוטנים
- לסדר בצפיפות את פרחי הכרובית
- לצקת את הבשמל על פרחי הכרובית לכיסוי מושלם
- לפזר מגורדת משומשו לפיצה
- לפזר את הבוטנים והאגוזים בצפיפות לפזר מעט שומשום.
- לאפות ב 180 מעלות כ-20-30 דקות
בהגשה לפזר שמיר וכוסברה קצוצים
- ניתן להוסיף פטריות או ברוקולי
- ניתן להחליף את הבוטנים והאגוזים בפירורי לחם