Skip to content

סלט ירקות ועוף

סלט המשלב ירקות טריים עם ירקות צלויים חמימים ועוף צלויי, מנה המתאימה לימי הקיץ החמים או לימי החורף הקרים שלא רוצים סלט חם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה: ½ שעה *מספר מנות:2-4 מנות
המצרכים
400 גרם חזה עוף נקי מגידים ושומן חתוך לאצבעות
משרה לחזה העוף*2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
1 כף סילאן ללא תוספת סוכר
1 חלבון
1 כף קורנפלור
½-¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
קמצוץ צ'לי גרוס
לערבב היטב ולהשרות את העוף לחצי שעה לפחות
ירקות מוקפצים
4 שיניי שום חתוכות לרצועות
1 כף ג'נג'ר טרי קצוץ דק
1 בצל חתוך לחצי לארכו ולפרוס לאורכו לפרוסות דקות
3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות דקות
1 קישוא חתוך לג'ולאנים
1 גזר חתוך לג'ולאנים
2 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
2 פטריות יער פרוסות
משרה העוף שנותר
½ כוס ציר מרק עוף/ירקות
לסלט
חסה חתוכה לרצועות
בצל פרוס לרביעי טבעות
רוטב לסלט
1 כף רוטב סויה טוב
1 כף חומץ בלסמי
1-3 כפיות שמן זית
1 כף בסילאן ללא סוכר
לנער בצנצנת קטנה ולמזוג מעט על מנת הסלט לפני ההגשה להיזהר לא להטביע ברוטב
הכנת העוף
לטגן בווק ללא המשרה(את המשרה לשמור) בכף שמן חם מאד עד שינוי הצבע
להוציא לקערה
הכנת הירקות

  1. אני משתמשת במעט מאד שמן ומרססת במים דרך מרסס כל זמן הקפצת הירקות
  2. להוסיף לווק כפית שמן
  3. ולהוסיף את השום והג'ינג'ר עד חימום השמן
  4. להוסיף את הבצל ולהקפיץ ,(לא לשכוח לרסס במים)
  5. להוסיף גזר ולהקפיץ דקה
  6. להוסיף פלפלים ולערבב/להקפיץ כשתי דקות
  7. להוסיף קישוא ולערבב ולהקפיץ כל הזמן
  8. להוסיף את משרה העוף וציר המרק
  9. להרתיח ולהוסיף פטריות והעוף שטוגן לערבב
  10. לתקן תיבול ולבשל כ3 דקות

הכנת הרוטב
לנער בצנצנת קטנה ולמזוג מעט על מנת הסלט לפני ההגשה
הרכבת המנה
בצלחת אישית להניח מסלט החסה ועליו לסדר את העוף והירקות לצקת את הרוטב להיזהר לא להטביע את הירקות לפזר מעל כוסברה או עירית קצוצה

הירקות במחבת
הירקות והעוף במחבת
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן