Skip to content

מאפים אישים לט"ו באב

לכבוד ט"ו באב מעלה שני מתכונים שישמחו את אוהבינו , סופלה תפוחי אדמה וערמונים ומאפה בצל אישי. שני המכונים שודרגו עם בצל מטוגן דורות החוסך לנו עבודה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מאפה בצל אישי
*דרגת קושי: ♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ20 דקות *מספר מנות:12 מאפניס

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

המצרכים
1כוס חלב
2 ביצים
2 קוביות בצל מטוגן של דורות
כוס קמח
1כפית מלח
גבעולי עירית קצוצים דק (לא חובה)
ההכנה
לערבב את כל המצרכים יחד ולהכניס לתוך תבנית שקעים (מאפינס).
לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות או עד השחמה.
מומלץ להגיש חם מיד בתום האפייה, לצד סלט רענן.

סופלה תפוחי אדמה וערמונים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ-30 דקות *מספר מנות: 8 מאפניס

2 תפוחי אדמה מבושלים במים
1-2 כפות שמן זית
4 קוביות בצל מטוגן 'דורות'
200 גרם ערמונים קלויים
לטחון במעבד מזון להוסיף
3 כפות שמנת חמוצה של פעם
3כפות פרמזן או קשקוול מגורר
3 חלמוני ביצים
מעבדים במעבד מזון עד קבלת מסה חלקה.

  • מקפלים את הקצף לתוך מסת תפוחי אדמה
  • מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס, ומעט אגוז מוסקט
  • מרססים את התבניות בספריי שמן בטעם חמאה .
  • אופים בתנור שחומם מראש כ15-20דקות בחום של 200 מעלות עד שהמאפים תופחים ומזהבים

לסופלה הסועדים מחכים, חיבים להגיש מיד ביציאה מהתנור

בצל קצוץ ומטוגן 'דורות' (צילום: ארקדי רסקין)
בצל קצוץ ומטוגן 'דורות' (צילום: ארקדי רסקין)

 חג אהבה שמח 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן