מתכונים לחג האהבה

לרגל ט"ו באב מפנקת אותכם במתכונים קלילים , רומנטיים וטעימים

Print Friendly

צילום: אביב קורט

צילום: אביב קורט

מסעדת סושי-מן מציעה חגיגה אמיתית של טעמים, ניחוחות וצבעים לאוהבי המטבח האסיאתי- מגוון סוגי סושי, מוקפצים, קינוחים אסייאתיים ועוד שאר מאכלים והפתעות שהן תאווה לחייך. הסניף בקניון אזרעלי  בכשרות בד"צ בית-יוסף, כשרות מחמירה,  והשף הרשת משתף במתכון קל להכנה וטעים שמתאים לערב זוגי כדוגמת יום אהבה.

המצרכים

1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות מים
1ביצה טרופה

אי של מתיקות נפלאה! (צילום: אביב קורט)

אי של מתיקות נפלאה! (צילום: אביב קורט)

שמן לטיגון (אפשר חמאה)

ההכנה

  1. מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה והמים ולשים עד שהבצק נעשה מוצק.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר כ-6 ס”מ ומניחים בצד לפחות לכחצי שעה.
  3. מרדדים את עיגולי הבצק לעיגולים בעובי של פחות מחצי ס”מ כעובי נייר
  4. מרימים עיגול אחד ומתחילים לסובב אותו לצורת חבל.
  5. מניחים את החבל על השולחן, מרדדים שוב,
  6. מסדרים פרוסות בננה ואז סוגרים אותו לצורת ספירלה.
  7. מחממים שמן במחבת ומניחים בה את הספירלות,
  8. מטגנים עד הזהבה קלה  מ-2 הצדדים.

במקביל מכינים את הגנאש

הגנאש
100  מ"ל שמנת מתוקה
100 ג' שוקולד מריר קצוץ
ההכנה
להרטיח שמנת מתוקה
לצקת על השוקולד
לערבב עד המסה
לאחר הטיגון מניחים את הלוטי בצלחת ומקשטים בגנאש שוקולד.

תהנו (צילום: אביב קורט)

תהנו (צילום: אביב קורט)

מתכון לעוגיות לבבות בציפוי אדום אוהב
רשת קפה גרג חוגגת טו באב בסניפיה, ותעניק עוגיית לב אדומה בעת הזמנת כוס קפה. עוד מציעה רשת קפה גרג חוויית קפה דיגיטאלית – הדפסת  תמונה וכיתוב אישי על כוס הקפה. ניתן יהיה להדפיס על כוס הקפה – התנשאי לי? אוהב/ת אותך, מזל טוב או הדפסת  תמונה וכיתוב אישי על כוס הקפה.
בנוסף, קפה גרג מזמינה את הגולשים לעמוד הפייסבוק שלה ולהעלות החל מה- 2.8.17 ועד ה- 5.8.17 את הסיפורים הכי מקוריים ומצחקים שלהם על ה"דייט הכי מוזר /הזוי שהיה לך" הזוכה בסיפור הכי "שווה" יזכה בארוחת בוקר זוגית מפנקת במיוחד.
לעמוד בפייסבוק
https://www.facebook.com/gregcafe

ולמתכון המצרכים לכ-50 עוגיות

לבצק
600 גרם קמח

צילום: אסף-לוי

צילום: אסף-לוי

200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
וגרידת תפוז מתפוז אחד
לציפוי האדום
200 גרם אבקת סוכר
50 גרם חלבון
מעט צבע מאכל אדום
הכנת הבצק
יש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, תמצית וניל, גרידת התפוז מחציתו ולערבב למסה אחת
מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב ולאחריה את הביצה השנייה.
לבסוף יש להוסיף את הקמח לערבב היטב עד למסה אחידה – לקרר כשעה.
לרדד את הבצק על שולחן מקומח לעובי של 3 מ"מ ולקרוץ את צורת לבבות.
לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 20 דקות ולקרר.
לאחר הקירור מזלפים בעזרת שק זילוף את הציפוי האדום
הכנת הציפוי
יש לערבב היטב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה.
להכניס לתוך שק זילוף ולצפות בעדינות את העוגייה
להמתין כשעה עד להתקשות הציפוי ולהגיש.

קוקטייל ליצ'י של הברל'ה

אתם יכולים להכין את הקוקטייל בעצמכן או לגשת למועדון הברל'ה בלהבות חביבה ולהנות ממנו(38 ₪) במקום יחד עם קינוח מושחת במיוחד לטו באב: מוס נוטלה ממולא טראפל טרמיסו, בציפוי שוקולד לבן, קרמל ושברי אגוזי לוז על מצע קרמבל שקולד ונוגט (30 ₪).
מצרכים

צילום: אסף פיש ונויה כהן

צילום: אסף פיש ונויה כהן

50 מ"ל גריגוס
20 מ"ל ליקר ליצי
20 מ"ל סאוור
ספרייט
קישוט
 פירות יער
ההכנה

  1. מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח
  2. מוזגים בכוס גבוהה (High Ball).
  3. מקשטים בפירות יער

 

 

חג אהבה שמח

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.