סיר לשבת ארטישוק ממולא לייט

המנה המושלמת לשבת ולאירוח בחגים הקרבים- ארטישוק ממולא בשר ברוטב לימוני מעושר בירקות, עם טעם של עוד. מנה מנצחת לסעודה חגיגית, והפעם מביאה אותו בגרסה מופחתת קלוריות .

Print Friendly

דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ30 דקות *זמן בישול: כשעה *מספר מנות: 4-6 מנות

המצרכים

1 חבילה ארטישוק – מאודה לפי ההוראות שעל השקית
המלית
¼ קילו בשר טחון רזה (טחנתי מספר 2 – ורד הצלע)
1ביצה
1 כף פירורי לחם / קמח מצה בפסח
¼ כפית סודה לשתייה
1 כפית מיץ לימון
1 בצל קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
בהרט/ראס אל חנות, מלח ופלפל
לרוטב
תרסיס שמן
1 כפית שמן זית
2 כוסות ירק הגינה קפוא / אפונה/שעועית ירוקה – לשטוף במים רותחים ולסנן
3 כוסות מים
1 ענף לימון גרס (אופציונלי )
1בצל קצוץ
3-6 שיני שום חצויות
1-3 כפות מיץ לימון
2 תבליות שמיר קצוץ של דורות
3 תבליות כוסברה קצוצה/ פטרוזיליה /בזיליקום של דורות
תיבול:: מלח, פלפל, כורכום.

מילוי הארטישוק

  • בקערה גדולה נערבב בשר טחון עם מרכיבי המילית לתערובת אחידה
  • נמלא כל ארטישוק בתערובת הבשר עם גבעה גבוה
  • נניח בקירור לחצי שעה לאיחוד המרכבים

הכנת הרוטב

  1. לרסס סוטאז בשמן לאדות
  2. את הבצל הקצוץ עם חצאי השום עד שקיפות
  3. להוסיף את המים, הלימון והרתיח
  4. להוסיף את ירק הגינה הקפוא ולהביא להרתחה
  5. לסדר את הארטישוק הממולא בין הירקות
  6. להוסיף מים רותחים עד מחצית מגובה הארטישוק הממולא
  7. לטעום את הרוטב ולשפר טעמים
  8. מבשלים על אש קטנה, עם מכסה סגור, וכל פעם מלטפים את הממולאים באהבהבכף עם רוטב
  9. לאחר כ30 דקות בישול להוסיף את טבליות הדורות
  10. מבשלים כ45 דקות על אש קטנה

המים לא צריכים לכסות לגמרי את הארטישוק הממולא, במהלך הבישול מידי פעם יש להרטיב את הארטישוקים מלמעלה בעזרת כף בזהירות כדי שהקציצה לא תתנתק.

רוצים להכיר אותי ולראות עוד דברים טעימים ומעוררי תאבון, מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם taly_g1235.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.