שתי מנות קלות הכנה לשולחן החג

אוכל טוב מתחיל מחומרים משובחים, הפעם חומרי הגלם המעולים מאפשרים במעט עבודה ליצור מנות נפלאות.מתכון חגיגי של השף אבי בראל – שף רשתי של רשת בורגרים, סלמון עם אורז בר שחור ברוקולי וחמוציות. ומנה נפלאה שרשת טיב טעם מנדבת של מתכון שוק טלה המשלב רימונים, ענבים וסלקים. המעניקים מגוון טעמים עשיר

Print Friendly

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

רשת טיב טעם מנדבת מתכון שוק טלה לשולחן החג המשלב רימונים, ענבים וסלקים. המעניקים מגוון טעמים עשיר. המתכון מיועד ל6-8 מנות

צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאי

המצרכים
1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק"ג
10 סלקים קטנים ללא הקליפה
10 בצלי שאלוט קלופים
1 חבילת ענבים ירוקים
1 חבילת ענבים שחורים
1 צרור תימין
200 מ״ל רכז רימונים
2 ליטר ציר עוף / מים
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
¼ כוס שמן זית
ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.
  3. מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
  4. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים
  5. יוצקים את הרוטב לתבנית.
  6. צולים כשעה וחצי עד להזהבה, מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.
טיב טעם עם מתכון שוק טלה חגיגי (צילום אפיק גבאי)

טיב טעם עם מתכון שוק טלה חגיגי (צילום אפיק גבאי)

סלמון עם אורז בר שחור ברוקולי וחמוציות

בראש השנה מקובל לברך על הדג המוגש לשולחן והדג, אבי בראל, שף רשתי של רשת בורגרים, מציע מתכון חגיגי במיוחד לסלמון עם אורז בר שחור, ברוקולי וחמוציות. המתכון מיועד ל-10 מנות.

המצרכים
נתח סלמון במשקל 1.5 ק"ג מחולק למנות 150 גרם
למרינדה
25 יח' שיני שום שלמות עם קליפה
7 כפות רכז רימונים איכותי
4 כפות שמן זית איכותי
חצי זר טימין
10 עלים של בזיליקום טרי
5 כפות דבש
5 כפות רוטב סויה
1 יח' בצל לבן פרוס דק
200 גרם עגבניות שרי מיובשות
1/2 פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים
1 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה

  1. מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שהדבש נמס
  2. משרים את נתח הדג כשעה עם המרינדה לפני אפיה
  3. מניחים בתבנית אפיה את נתח הדג עם העור כלפי מטה על נייר אפיה
  4. אופים בתנור שחומם מראש על 185 מעלות 15 דקות
  5. משאירים את הדג עוד 5 דקות נוספות שהתנור סגור

אורז בר שחור חמוציות וברוקולי

3 כוסות אורז בר שחור שטוף היטב ומסונן
3 כוסות ברוקולי טרי מפורד לזרים קטנים
3 כפות חמוציות
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט מגורר

אופן הכנה

  1. מבשלים במים חמים את הברוקולי כ- 5 דקות (שומרים את המים החמים) ומעבירים את הברוקולי למי קרח לעצירת הבישול.
  2. בסיר מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית כמה דקות על אש נמוכה
  3. מוסיפים לאורז שש כוסות ממי בישול הברוקולי ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור
  4. מכבים את האש מוסיפים את הברוקולי מערבבים היטב ומכסים לעוד 10 דקות
  5. מעבירים לכלי הגשה יפה ומפזרים חמוציות מעל
סלמון חגיגי לראש השנה(צילום: אסף לוי)

סלמון חגיגי לראש השנה(צילום: אסף לוי)

בקרוב אעלה עוד מתכונים לחג,  יש למה לצפות

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.