Skip to content

דג סלמון אפוי ומיוחד עם פרחי תפוחי אדמה וסלט ירוק ופירות יבשים

חיבתי לממתכונים מהירי הכנה ידועה, החג הזה זה היה אילוץ עקב לוז צפוף וגב תפוס, במקפיא שוכנים דרך קבע מוצאי חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואיםשמקלים על החיים, החברה פרסמה מתכון קל הכנה לסלמון אפוי בג'ינגר, תפוז וטימין, בשימוש טבליות השום והג'ינג'ר של דורות, לבישול פשוט וקל. והוא הוגש עם סלט אליפות של עשבי תיבול […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סלמון אפוי בג'ינגר, תפוז וטימין

המתכון כאמור באדיבות 'דורות' בסוגרים יופעו הערות שלי למתכון
מצרכים (ל- 4 מנות):
4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד (אני רכשתי סטייק סלמון קפוא, לא מאמינה במוצר שמגיע מצונן מרחוק )
2-4 כפות שמן זית (1 כף שמן זית איכותי)
4 טבליות שום טרי קפוא דורות
4 טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא דורות
מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול – כ 2 כפיות)
מלח (ים אטלנטי ורוד)  ופלפל שחור (גרוס טרי)
1 תפוז
ההכנה

1. להוציא את טבליות השום והג'ינג'ר של דורות לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו ולערבב יחד עם שמן הזית.
2. להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.
3. להבריש ( ללטף ביד, הכי כייף ) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר. לפזר את הטימין ומלח פלפל לפי הטעם.
4. יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.
5. לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.

פרחי תפוחי אדמה ובטטה

המצרכים

1 תפוח אדמה גדול ומקולף
1 בטטה זהה בגודלה לתפוח האדמה מקולפת
שמן, מלח ופלפל גרוס טרי
ההכנה

  1. פורסים במנדולינה את הבטטה ותפוח האדמה
  2. משרים במים מומלחים לחצי שעה ושוטפים במים קרים
  3. מיבשים את תפוחי אדמה ובטטה
  4. משמנים בנדיבות בשמן
  5. מסדרים שכבה ראשונה של תפוחי אדמה
  6. מעל מסדרים שכבה שניה של פרוסות בטטה וכך כמו בתמונה 5 שכבות.
  7. לפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שתפוחי האדמה מוכנים וזהובים.

סלט עשבי תיבול
המצרכים
2 כוסות פטרוזליה קצוצה
1 כוס רוקט(בעונה)
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס כוסברה
1 כוס עירית קצוצה
50 גר משמשים מיובשים קצוצים"( ללא סוכר)
50 גר חומציות (ללא סוכר)
100 גר אגוזים מעורבים פקאן/ קשיו/פוסטוק/אגוזי מלך
הרוטב לסלט:
3-5 כפות שמן זית
3-5 כפות מיץ לימון טרי
1-2 כפות סילאן או דבש / דייטיפ לסוכרתיים
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה

  1. קוצצים את כל המרכיבים דק ומערבבים בקערה
  2. את חומרי הרוטב מכניסים לצנצנת סגורה ומנערים לערבוב
  3. את הרוטב יוצקים על הסלט עם הגשתו
    *לעוד מתכונים בקרו בבלוג שלי
    https://taly60.blogspot.co.il/
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן