דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-40 דקות *מספר מנות: 4 מנות.
המצרכים
1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן
1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד
1חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד
6 שיני שום כתוש
8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
3/4 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה
2 שיני שום כתושות
שמן זית לפי הצורך
להגשה:
4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת
חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים
אופן ההכנה:
- מחממים ¼ כוס שמן זית במחבת (הסתפקתי בשתי כפות שמן)
- מקפיצים את הירקות לפי הסדר במחבת, תחילה הבצל, ולאחר מכן מוסיפים החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.
- מוסיפים מעט שמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
- טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל.
- קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
- מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
בהגשה מפזרים גבינת פטה, מקשטים בפירורי הלחם, בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.
*את כל מוצרי פסטה "ברילה" ניתן למצוא ברשתות השיווק המובחרות.
המתכון מאת : מאיה דרין