Skip to content

גראטן תפוחי אדמה ונקניקיות קנאקרס כשר

מתכון מיוחד לגרטן צרפתי בגרסת בשרית, בשילוב תפוחי אדמה, קונפי שום ופרוסות פריכות של נקניקיות קנאקרס של מעדני יחיעם נקניקיות בשרניות ועסיסיות מיוצרות מבשר בקר והודו. המנה מוקרמת בשמנת סויה איכותית היוצרת מרקם וטעם ייחודיים. למנה הקלאסית הוספו רצועות גמבה אדומה לגיוון הצבעים והטעמים.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

 

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

המצרכים(לכ 4 מנות)

3-4 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
½ גמבה פרוסה לרצועות דקות(אופציונלי)
1 חבילה נקניקיות קנקרס יחיעם (280 גרם)
1 מיכל שמנת צמחית 5% על בסיס סויה (250 מ"ל)
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לקונפי שום:

שיני שום מקולפות מראש שום שלם
½ כוס שמן זית
1 כפית טימין יבש
הכנת הגרטן 

  • מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (כדאי באמצעות "מנדולינה")
  • פורסים 4-5 נקניקיות קנקרס בצורה אלכסונית.

הכנת הקונפי שום

  • בסיר קטן שמים את שיני השום והטימין ומכסים בשמן זית
  • מבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות ועד להזהבה. מניחים בצד.

הרכבה המנה

  1. מסדרים שכבת תפו"א ונקניקיות על גבי תבנית פיירקס משומנת,
  2. מפזרים רצועות גמבה אדומה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
  3. יוצרים שכבה נוספת ויוצקים את השמנת על כל התבנית הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש מגובה תפוחי האדמה.
  4. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה.
  5. מסירים את נייר האלומיניום
  6. מוסיפים את הקונפי שום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות עד שקצה תפוחי האדמה ישחים.

על הנקנקיות קנאקרס

סדרת נקניקיות חדשה פרי שיתוף פעולה והסכם ידע עם קונצרן WIESENHOF  מגרמניה. בסדרה מוצעים כרגע 3 סוגי נקניקיות בסגנון ובטעם גרמני. הנקניקיות מיוצרות מבשר עוף הודו ובקר ומתובלות על פי מתכון מקורי. טעמן בשרי ועשיר ואהוב מאד עלינו.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן