Skip to content

מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

לחובבי המטבח האינדונזי הצבעוני ובכלל, מגישה חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מתכון לשיפודי עוף קלילים ברוטב סאטאי המבוסס על חמאת בוטנים, קארי, טחינה אחוה ודבש. מתאים כמנת פתיחה או לארוחת צהריים קלילה ובריאה. מומלץ להשרות את שיפודי העוף בתיבול כמה שעות קודם ההכנה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום:יולה זובריצקי
צילום:יולה זובריצקי

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ 30 דקות *זמן השרייה: כשעה *זמן צלייה: כ15 דקות
לשיפודי הפרגית
½ ק"ג חזה עוף או סטייק פרגית חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים
לרוטב סאטאי טחינה ודבש
1 כף שמן
2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
3 כפות דבש
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית משחת קארי צהובה
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
מיץ מ- ½ ליים או לימון
½ כוס מים
½ כוס חלב קוקוס
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי
1 כפית שומשום שחור
אופן ההכנה:
להכנת השיפודים

חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות
משפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים.
להכנת הסאטאי:

  1. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.
  2. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הנוזלים מים, חלב קוקוס ומיץ ליים בוחשים
  4. מבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה ועד שהרוטב מגיעה לרתיחה.
  5. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש.
  6. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  7. מקררים את רוטב הסאטאי
  8. מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה
  9. המתבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.
  10. מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה,
  11. מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה.
השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה (צילום:יולה זובריצקי)
השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה נאה (צילום:יולה זובריצקי)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן