פעמיים בשנה (אביב וסתיו) נערכת במארסיי תערוכת ה-SAVIM , שבמקורה היא בעצם תערוכת יין, המקום בו תטעמו את מיטב יינות פרובנס וצרפת. אלא שלצרפתים יין לבד זה לא עסק והתערוכה הורחב וכוללת מזון: גבינות, מוצרי בשר, ממרחים, שמן זיית, עוגות, פירות יבשים, שוקולד, ועוד…
ביקרתי בתערוכה ביומה השלישי, יום ראשון, יום שבתון, שמש נהדרת והופתעתי לגלות אלפים הזורמים למקום משלמים 5 יורו עבור כוס ואודרוב לטעום יינות לכרסם וכמובן לאכול טוב.
כמובן שבאופן טבעי רוב המציגים מקורם בפרובנס, אבל רבים מגיעים מכל רחבי צרפת ולא נפקדו עשרות הביתנים האיטלקיים, אחרי הכל, עם כל הכבוד, יש דברים שהצרפתים לעולם לא ילמדו לייצר.
גם ביתנים מסקנדינביה ושאר רחבי אירופה תוכלו מצוא, ולצרפתים באמת לא אכפת מהיכן האוכל הטוב מגיע העיקר שהוא מסיים על הצלחת שלהם.
מזג האוויר הנהדר היה אמור לשלוח את תושבי העיר, כמו תמיד, לטייל בחייק הטבע אבל מי יכול לעמוד בפני הפיתוי של טעימת עשרות ואורלי מאות סוגי יין נהדר?
ההמולה רבה ואנשים קונים, למרות המחירים הגבוהים יחסית שכן אחרי הכל מדובר במיטב התוצרת. כמובן שמקצוען ירכוש מספר ארגזים לחנות או למסעדה שלו אבל גם אזרחים פרטיים רבים הצטערו שלא הגיעו עם מלגזה משלהם.
נשים גוררות את בעליהם בין ביתן שוקולד אחד לשני בעוד שהללו בוהים בטועמים היין בקנאה, דוחפים עגלת תינוקות ומקללים את יום החתונה.
ביתן שלם המוקדש למלח ואחר לתבלינים מכל הצבעים והמינים, כשעשרות חובבי בישול משני המינים צובאים עליהם. אז נכון שזה לא אמור להיות שוק פתוח אבל כסף זו לא מילה גסה כשהתחרות כל כך רבה.
12:00 בצהרים והבטן של כל צרפתי אמיתי מתחילה לקרקר. והמקום הופך מיד למסעדה ענקית ומגוונת. מבחר גבינות , דגים , נקניקים, צלחות גדושות בצדפות ומאכלי ים, וכמובן יין בצידם.
ואחרי כן? איזו שאלה? קינוח!
האמת היא שקצת קשה לנטוש את המקום , גם אם סיימת לאכול. המראות וטעמים הריחות והאנשים. הכל ביחד מהווה חוויה נהדרת אם כי די צפופה. אבל מי אמר לי לבוא דווקא ביום בו כולם בחופש?