Skip to content

כנאפה מדהימה בעשר דקות עבודה

כנפה מאלפת בלי צבע מאכל, בלי לחפש גבינה מיוחדת, בעלת שתי שכבות האחת גבינת ייעודית אלוהית והשנייה שכבה דקה של אטריות פריכות, ממותקת במתינות וטעימה בטירוף
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


בכדאי לא לכתת רגליים מצאתי שגבינת חמד המושרת במשך שעתיים במים(יש להחליף את המים 3 פעמים) מחליפה בצורה מעולה את גבינת הג'יבני (גבינה ייעודית לכנאפה)
את הסירופ יש להכין מראש ולשמור במקרר
*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן הכנה: 10 דקות *זמן טיגון: כ12 דקות *מספר מנות: 2(מחבת בקוטר 15 ס"מ)
לסירופ
1 כוס סוכר
½ כוס מים
½ כף מי ורדים
1 כף מיץ לימון טרי
הכנת הסירופ
מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים מהאש ומקררים
1 כף חמאה מומסת
שערות קדאיף לציפוי המחבת
100 גרם גבינת חמד 16%
הכנת הגבינה
הכנת הגבינה חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים למשך שעתיים שבמהלכה מחליפים את המים כ3-4 פעמים
טועמים וכשהגבינה לא מלוחה היא מוכנה במידה ומלוחה להמשיך בהשריה
הכנת הכנאפה

  1. יוצקים למחבת את החמאה ומסדרים מעלה את שערות הקדאיף בעובי של אחד ס"מ
  2. מפוררים את הגבינה על שערות הקדאיף, משארים שוליים של לפחות 1 ס"מ משולי המחבת
  3. מטגנים בטמפרטורה נמוכה מכוסה, במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שחומה ופריכה.
  4. הופכים על צלחת ויוצקים על הכל סירופ סוכר.
  5. מקשטים בפיסטוק חלבי גרוס.

טליטיפ

  • כמות הסירופ גדולה ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך
  • לכנאפה קריספית במיוחד לצקת סירופ קר על כנאפה חמה
הכנאפה הכי טעימה שיש
הכנאפה הכי טעימה שיש

2 Comments

  1. רפי
    28 בנובמבר 2017 @ 9:00

    כתוב: 100 גרם חמד. מה זה חמד בכלל?

    • אליק מאור
      29 בנובמבר 2017 @ 16:58

      גבינת חמד מלוחה פשוטה, מצויה בכל מכולת או סופר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן