כנפה מאלפת בלי צבע מאכל, בלי לחפש גבינה מיוחדת, בעלת שתי שכבות האחת גבינת ייעודית אלוהית והשנייה שכבה דקה של אטריות פריכות, ממותקת במתינות וטעימה בטירוף
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
בכדאי לא לכתת רגליים מצאתי שגבינת חמד המושרת במשך שעתיים במים(יש להחליף את המים 3 פעמים) מחליפה בצורה מעולה את גבינת הג'יבני (גבינה ייעודית לכנאפה)
את הסירופ יש להכין מראש ולשמור במקרר
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 10 דקות *זמן טיגון: כ12 דקות *מספר מנות: 2(מחבת בקוטר 15 ס"מ)
לסירופ
1 כוס סוכר
½ כוס מים
½ כף מי ורדים
1 כף מיץ לימון טרי
הכנת הסירופ
מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים מהאש ומקררים
1 כף חמאה מומסת
שערות קדאיף לציפוי המחבת
100 גרם גבינת חמד 16%
הכנת הגבינה
הכנת הגבינה חותכים את הגבינה לפרוסות דקות ומשרים במים למשך שעתיים שבמהלכה מחליפים את המים כ3-4 פעמים
טועמים וכשהגבינה לא מלוחה היא מוכנה במידה ומלוחה להמשיך בהשריה
הכנת הכנאפה
- יוצקים למחבת את החמאה ומסדרים מעלה את שערות הקדאיף בעובי של אחד ס"מ
- מפוררים את הגבינה על שערות הקדאיף, משארים שוליים של לפחות 1 ס"מ משולי המחבת
- מטגנים בטמפרטורה נמוכה מכוסה, במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שחומה ופריכה.
- הופכים על צלחת ויוצקים על הכל סירופ סוכר.
- מקשטים בפיסטוק חלבי גרוס.
טליטיפ
- כמות הסירופ גדולה ניתן לשמור במקרר לזמן ממושך
- לכנאפה קריספית במיוחד לצקת סירופ קר על כנאפה חמה
רפי
28 בנובמבר 2017 @ 9:00
כתוב: 100 גרם חמד. מה זה חמד בכלל?
אליק מאור
29 בנובמבר 2017 @ 16:58
גבינת חמד מלוחה פשוטה, מצויה בכל מכולת או סופר