לביבות ירקות אפויות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כחצי שעה *זמן אפיה: כ-40 דקות *כמות: כ-30 לביבות קטנות ושטוחות
המצרכים
1 זיקוני צהוב
1 זיקוני ירוק
3 גזרים
2 בצל
3 קוביות שום דורות
2 קוביות שמיר דורות
½ כוס פטרוזליה קצוצה דק
2 כפות פירורי לחם
2 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית סודה לשתיה
ההכנה
- לגרד את הירקות להקלת המלאכה להשתמש במעבד מזון
- לסחוט היטב.
- לערבב עם כפית מלח ולהניח על מסננת למשך כחצי שעה עד 8 שעות
- לחמם תנור ולרפד תבנית בנייר אפיהב לשמן בספרי שמן או כפית שמן
- שוב לסחוט היטב את הירקות ולהניח בקערה
- להוסיף את יתר המצרכים ולערבב היטב
- ליצור לביבות ולסחוט כל לביבה היטב ולהניח על על נייר האפייה ולשטח מעט
- לרסס את הלביבות בספרי שמן לאפות כ30 דקות
- להפוך לצד שני לרסס בספרי שמן ולאפות עוד 10 דקות עד הזהבה מלאה
מיני סופגניות אפויות נהדרות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשלוש שעות עם זמן התפחה *זמן אפיה: כ-15 דקות *כמות: כ-40 סופגניות קטנות בקוטר 5 ס"מ או 90 בקוטר 3 ס"מ
המצרכים
1 ביצה
½ כוס (50 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 סוכר וניל
4 כוסות (560 גרם) קמח
120 גרם חמאה מומסת
לציפוי
100 גר חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1 סוכר וניל
לערבב בקערה את הסוכר הקנימון והוניל
הכנת הבצק
- בקערת המיקסר טורפים יחד את הביצה והסוכר. מוסיפים את החלב החם, השמרים, והווניל ומערבלים היטב עד להמסה של השמרים
- מוסיפים רק 2 כוסות קמח ובעזרת וו הלישה לשים את התערובת במהירות 2
- מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ובהדרגה מוסיפים את החמאה בזפזוף
- מוספים את יתרת הקמח והמלח לשים כעשר דקות במהירות נמוכה(2)
- משמנים קערה ומעברים את כדור הבצק לקערה משמנים את הבצק היטב
- מכסים ומתפחים עד הכפלת הנפח כשעה וחצי
- לאחר תפיחת הבצק מחלקים את הבצק לשלוש
- מעבירים אותו למשטח נקי (אין צורך לקמח או לשמן את המשטח)מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1.5 ס"מ
- קורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ
- מניחים את הסופגניות הקרוצות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן במרווחים, מתפיחים מכוסה כ-25 דקות
האפייה
מחממים את התנור ל-200 מעלות
לאחר התפחת הסופגניות מכניסים לתנור ואופים כ-10-15 דקות עד שהסופגניות משנות את צבען לזהוב בהיר
הציפוי
מוציאים מהתנור וטובלים כל סופגנייה בעודה חמה בחמאה המומסת ומיד בקערת הסוכר המתובל
צ`ורוס ארגנטינאי
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ * זמן הכנה: חצי שעה *אפיה: כ -20 דקות *כמות: כ25-30 צ'רוס
מצרכים
1 כוס מים
⅓ כוס חמאה
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית וניל
2 ביצים
לציפוי
70 גרם חמאה, נמס
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון או סוכר וניל
ההכנה
- מחממים 180 מעלות
- מניחים שני גיליונות נייר אפיה אחד על גבי השני ומשמנים קלות בספרי שמן
- בקלחת שמים מים, סוכר חום, מלח וחמאה מבשלים עד שהחמאה והסוכר נמסים
- מוספים קמח ובוחשים עד שאין גושי קמח בכף עץ עד קבלת מסה אחידה וכדור אחיד
- מוספים וניל ובוחשים
- מוספים ביצים כל פעם ביצה אחת ובוחשים היטב עד הטמעת הביצה לחלוטין רק אז מוספים ביצה נוספת
- מעבירים את הבצק לשקית עם צנתר כוכב.
- מזליפים פסים ארוכים על התבנית המכוסה בנייר אפייה וחותכים באורך הרצוי
- (אני הכנתי בוארך של 4 ס"מ ניתן להכין בצורת עיגול לביבות וכדומה)
- השאירו מרווחים בין הצ'ורוס
- אופים במשך כ-20 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
- לאחר מכן לכבות את התנור והשאיר את הצ'ורוס בחום התנור כ10 דקות כדי לייבש מעט ולשמור על הצורה והנפח של הצ'ורוס
- מערבבים סוכר, קינמון ומלח בשקית ומעברים את הצ'ורוס ישר לשקית מהתנור ומנערים לציפוי מושלם בסוכר
לרב מגשים עם ריבת חלב , אני אוהבת להגיחש עם רוטב שוקולד סמיך
רוטב שוקולד
2 שוקולד מריר (לפחות 60% קקאו), קצוצים
½ ליטר חלב
½ כפית קורנפלור מעורבב עם 2 כפיות מים
1 כף דבש
¼ כפית תמצית וניל משובחת
ההכנה
- מרתיחים חלב
- מוספים שוקולד ומערבבים עד המסה
- מוספים את הקורנפלור המומס במים ומבשלים עד הסמכת המסה
- מסירים מהלהבה ומוספים דבש ווניל