Skip to content

אפוי זה שפוי-לביבות, סופגניות וצ'ורוס אפויים

במסגרת המעבר לאוכל בריא יותר וקל להכנה מביאה שלושה מתכונים לחנוכה של מאכלי החג אפויים. אומנם זהו חג נס פח השמן, אבל אני לא אוהבת לעמוד ולטגן לא אוהבת מאכלים רוויים בשמן .
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
אפוי זה שפוי
אפוי זה שפוי

לביבות ירקות אפויות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כחצי שעה *זמן אפיה: כ-40 דקות *כמות: כ-30 לביבות קטנות ושטוחות
המצרכים
1 זיקוני צהוב
1 זיקוני ירוק
3 גזרים
2 בצל
3 קוביות שום דורות
2 קוביות שמיר דורות
½ כוס פטרוזליה קצוצה דק
2 כפות פירורי לחם
2 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית סודה לשתיה
ההכנה

  1. לגרד את הירקות להקלת המלאכה להשתמש במעבד מזון
  2. לסחוט היטב.
  3. לערבב עם כפית מלח ולהניח על מסננת למשך כחצי שעה עד 8 שעות
  4. לחמם תנור ולרפד תבנית בנייר אפיהב לשמן בספרי שמן או כפית שמן
  5. שוב לסחוט היטב את הירקות ולהניח בקערה
  6. להוסיף את יתר המצרכים ולערבב היטב
  7. ליצור לביבות ולסחוט כל לביבה היטב ולהניח על על נייר האפייה ולשטח מעט
  8. לרסס את הלביבות בספרי שמן לאפות כ30 דקות
  9. להפוך לצד שני לרסס בספרי שמן ולאפות עוד 10 דקות עד הזהבה מלאה

מיני סופגניות אפויות נהדרות
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כשלוש שעות עם זמן התפחה *זמן אפיה: כ-15 דקות *כמות: כ-40 סופגניות קטנות בקוטר 5 ס"מ או 90 בקוטר 3 ס"מ
המצרכים
1 ביצה
½ כוס (50 גרם) סוכר   
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 סוכר וניל
4 כוסות (560 גרם) קמח
120 גרם חמאה מומסת
לציפוי
100 גר חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
1 סוכר וניל
לערבב בקערה את הסוכר הקנימון והוניל
הכנת הבצק

  1. בקערת המיקסר טורפים יחד את הביצה והסוכר. מוסיפים את החלב החם, השמרים, והווניל ומערבלים היטב עד להמסה של השמרים
  2. מוסיפים רק 2 כוסות קמח ובעזרת וו הלישה לשים את התערובת במהירות 2
  3. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ובהדרגה מוסיפים את החמאה בזפזוף
  4. מוספים את יתרת הקמח והמלח לשים כעשר דקות במהירות נמוכה(2)
  5. משמנים קערה ומעברים את כדור הבצק לקערה משמנים את הבצק היטב
  6. מכסים ומתפחים עד הכפלת הנפח כשעה וחצי
  7. לאחר תפיחת הבצק מחלקים את הבצק לשלוש
  8. מעבירים אותו למשטח נקי (אין צורך לקמח או לשמן את המשטח)מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1.5 ס"מ
  9. קורצים בעזרת חותכן עוגיות עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ
  10. מניחים את הסופגניות הקרוצות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן במרווחים, מתפיחים מכוסה כ-25 דקות

האפייה
מחממים את התנור ל-200 מעלות
לאחר התפחת הסופגניות מכניסים לתנור ואופים כ-10-15 דקות עד שהסופגניות משנות את צבען לזהוב בהיר
הציפוי
מוציאים מהתנור וטובלים כל סופגנייה בעודה חמה בחמאה המומסת ומיד בקערת הסוכר המתובל

צ`ורוס ארגנטינאי
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ * זמן הכנה: חצי שעה *אפיה: כ -20 דקות *כמות: כ25-30 צ'רוס
מצרכים
1 כוס מים
⅓ כוס חמאה
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית וניל
2 ביצים
לציפוי
70 גרם חמאה, נמס
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון או סוכר וניל
ההכנה

  1. מחממים 180 מעלות
  2. מניחים שני גיליונות נייר אפיה אחד על גבי השני ומשמנים קלות בספרי שמן
  3. בקלחת שמים מים, סוכר חום, מלח וחמאה מבשלים עד שהחמאה והסוכר נמסים
  4. מוספים קמח ובוחשים עד שאין גושי קמח בכף עץ עד קבלת מסה אחידה וכדור אחיד
  5. מוספים וניל ובוחשים
  6. מוספים ביצים כל פעם ביצה אחת ובוחשים היטב עד הטמעת הביצה לחלוטין רק אז מוספים ביצה נוספת
  7. מעבירים את הבצק לשקית עם צנתר כוכב.
  8. מזליפים פסים ארוכים על התבנית המכוסה בנייר אפייה וחותכים באורך הרצוי
  9. (אני הכנתי בוארך של 4 ס"מ ניתן להכין בצורת עיגול לביבות וכדומה)
  10. השאירו מרווחים בין הצ'ורוס
  11. אופים במשך כ-20 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
  12. לאחר מכן לכבות את התנור והשאיר את הצ'ורוס בחום התנור כ10 דקות כדי לייבש מעט ולשמור על הצורה והנפח של הצ'ורוס
  13. מערבבים סוכר, קינמון ומלח בשקית ומעברים את הצ'ורוס ישר לשקית מהתנור ומנערים לציפוי מושלם בסוכר

לרב מגשים עם ריבת חלב , אני אוהבת להגיחש עם רוטב שוקולד סמיך
רוטב שוקולד
2 שוקולד מריר (לפחות 60% קקאו), קצוצים
½ ליטר חלב
½ כפית קורנפלור מעורבב עם 2 כפיות מים
1 כף דבש
¼ כפית תמצית וניל משובחת
ההכנה

  1. מרתיחים חלב
  2. מוספים שוקולד ומערבבים עד המסה
  3. מוספים את הקורנפלור המומס במים ומבשלים עד הסמכת המסה
  4. מסירים מהלהבה ומוספים דבש ווניל
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן