סיר לשבת- מרק קטניות ובשרים

ביום קר חייבים מרק ואין יותר טוב ממרק עשיר בבשרים וקטניות ליום שכזה, צלחת מרק בתוספת צנון ועלי חסה משמשת לארוחה מלאה ומזינה, והכי חשוב מאד מחממת. למרק הזה קוראים ידידי מרק מחייה. הכנת המרק מורכבת משני שלבים. הכנת ציר הבשר ובישול הקטניות

Print Friendly

ציר המרק
מצרכים
3 פרוסות רגל עגל- ניתן להחליף בצוואר הודו או גב עוף
250 גר` פילה עגל טרי
2 כרעים עוף
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 קולורבי
1 בצל גדול
4 גזרים
3 עלי דפנה
צרור ירק קשור בחוט -פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עלי סלרי, תימין , ענף מרווה וענף קארי ( בחרו את האהובים והזמינים לכם)
מים לכיסוי
ההכנה

  1. להניח את המצרכים בסיר גבוה למעט הירק
  2. להוסיף מים עד כיסוי
  3. להביא רתיחה מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה
  4. ברבע השעה האחרונה מוספים את הירק ומלח לפי הטעם
  5. נפתרים מצרור הירק והבצל
  6. מוצאים את הגזר ואת הבשר העוף
  7. בשלב זה הפילה והרגל עדיין לא מבושלים לגמרי מוצאים ומניחים בצד
  8. מסננים את ציר המרק.

שלב שני
המצרכים
½1 כוסות תערובת עדשים (השתמשתי בירוקות, שחורות ומאש)
1 כוס חומוס בתחילת הנבטה ומקולף.
2 תפוחי אדמה שלמים
2 גזרים
1 בצל קצוץ
½ שורש סלרי קצוץ
6 שני שום קצוצות
צרור ירק כמו בציר המרק
התבלינים
לקלות במחבת יבשה עד קבלת  ניחוח קל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון
1 תרמיל הל
לטחון במכתש ועלי
בנוסף
1 כפית חוויג` למרק(אפשר כרכום)
½ כפית קארי
מלח ופלפל
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף רסק עגבניות
½-1 כפית צ`ילי גרוס
מעט אבקת מרק (רצוי בתית*)
מלח ופלפל
1 כפית סילאן
1-2 לימונים – מיץ בלבד.
ההכנה

  1. מאדים על אש קטנה את הבצל הסלרי ושני השום עד שקיפות
  2. מוספים את הקטניות ומטגנים כ2 דקות.
  3. מוספים את הירק והתבלינים למעט מלח אבקת מרק ומיץ לימון
  4. מוספים את ציר המרק בשר הפילה והעצמות .
  5. מבשלים כשעה עד שעה וחצי או 40 דקות בסיר לחץ .
  6. נפתרים מצרור הירק
  7. מוצאים מהסיר את הבשרים, תפוחי האדמה והגזרים  ושליש מתוכן המרק.
  8. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק.

שלב סופי

  1. מחזרים לסיר עם עצמות הרגל . .
  2. חותכים לקוביות את הפילה ובשר העוף נקי מהעור מוספים לסיר
  3. חותכים את הגזרים ומוספים.
  4. מחממים את המרק עם סמיך לטעמכם ניתן להוסיף מים רותחים.
  5. מתבלים באבקת מרק (כאמר- רצוי בתית*), מלח, פלפל, לימון וכפית סילאן

ההגשה

  • להגיש עם פלח לימון
  • לפזר כוסברה קצוצה.
  • מעט שום כתוש משדרג פלאים את המרק

טליטיפ
מרקי קטניות אני נוהגת לאכול על מצע של עלי כרוב סיני או חסה קצוצה מוסיף קלילות למרק הכבד
בנוסף רצוי להכין אבקות מרק בבית למתכון
http://megafon-news.co.il/asys/archives/246440


עופו על כנפי הדמיון כשאתם מבשלים. אל תחששו לשנות לטעמכם.

הוסיפו והפחיתו כמויות ותבלינים בהתאם לאהבתכם.
בישול הוא יצירה וכל אמן מוסיף את צבעיו.


Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה פנאי, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.