Skip to content

שני מתכונים לביסקוטי פירות יבשים: האחד מושחת עם הפתעות והשני לייט

לרגל ט"ו בשבט מגישה לכם שני מתכונים חגיגיים לביסקוטי עוגיות טעימות ומפנקות. גריסה האחת של חברת "אחוה" יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן של "אחוה" ותוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה. והשנייה בגירסת לייט של שומרי משקל , טעימות ומופחתות שומן וקלוריות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

המצרכים לביסקוטי
3 כוסות קמח מנופה
½ כוסות סוכר חום
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות מיץ תפוחים
½ כפית מלח
1 כף גרידת לימון
3 ביצים גודל L
½1 כוסות אגוזי לוז טבעיים
½1 כוסות שקדים
½ כוס פקאנים טבעיים
לציפוי
½ כוס ממרח טחינה עם סילאן "אחוה"
3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)
3 כפות שברי פיסטוקים
3 כפות שברי פקאן מסוכר
אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
  3. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון.
  4. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
  5. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות מאורכות
  6. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
  7. אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי.
  8. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  9. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  10. כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ בעזרת סכין משוננת
  11. מסדרים בצפיפות על רשת אפייה.
  12. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.

לציפוי הביסקוטי
טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא.
ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

 ביסקוטי פירות יבשים של שומרי משקל

שומרי משקל שומרי משקל

המצרכים
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז
גרידת לימון
3 ביצים  + 2 חלבונים
400 גרם תערובת פירות מיובשים קצוצים ( בכדי לא לייקר את הניקוד השתמשו בפירות מיובשים ללא תוספת סוכר,וצימוקים, תאנים ומשמשים)
3 תבניות אינגליש קייק נמוכות.
אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל  החומרים היבשים
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה
  4. מוסיפים את הפירות היבשים ומאחדים
  5. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה
  6. משטחים  אותה באופן אחיד  ומכסים בנייר אפייה נוסף.
  7. אופים כ- 20-25  דקות עד שמתייצב ומזהיב. מצננים.
  8. מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות
  9. בשלב זה יש לכם כבר עוגת פירות מיובשים  נהדרת.
  10. כדי לקבל עוגיות חותכים את ה”עוגה”  שהתקבלה ל- 25 עוגיות בעובי של כחצי ס”מ.
  11. מסדרים את העוגיות  על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  12. מחזרים את העוגיות לתנור ומייבשים בתנור עוד – 15 דקות  עד שהעוגיות שחומות ופריכות.

בשני המתכונים המנעו מיבוש יתר – העוגיות עוד מתקשות אחרי ההתקררות

צילום: יוליה זובריצקי

חג שמח ובתיאבון!

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן