Skip to content

חתוכיות תפוז חלומיות

לכבוד האביב מותג "פרימור", בשילוב בלוג האוכל "גבישס", מגישים מתכון לריבועי תפוז חלומיים, שתי שכבות טעימות להפליא של בסיס פריך ונימוח בפה ומעל קרם תפוזים אוורירי ורך. מומלץ להגיש לצד כוס מיץ פירות הדר.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: : מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳
צילום: : מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳

*דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן הכנה: כ15 דקות *כמות: 16 עוגיות בתבנית 20X20
המצרכים לבסיס:
1 כוס קמח
¼ כוס סוכר חום או לבן
75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה)
קורט מלח
המצרכים למלית

צילום: : מירב גביש
צילום: : מירב גביש

3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
½ כוס מיץ פירות הדר סחוט של "פרימור"
¼ כוס קוקוס טחון
2 כפות קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפיה
הכנת הבסיס

  1. שמים בקערה קמח, מלח וסוכר, מערבבים.
  2. מוסיפים את החמאה הקרה לתערובת הקמח
  3. משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, התהליך לוקח 2 דקות).
  4. מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן.
  5. משטחים את הפירורים עם הידיים.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-15 דקות.

הכנת המלית

  1. שמים בקערה את הביצים וטורפים,
  2. מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים.
  3. מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס,
  4. מערבבים לבלילה אחידה ונוזלית מניחים בצד

הרכבת העוגיות

  1. מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור)ֿ
  2. שופכים את בלילת הביצים על הבצק (כשהבצק חם)
  3. מחזירים את התבנית לתנור. אופים 20 דקות.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כשעה.
  5. חותכים ל-16 ריבועים, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

מאחסנים את העוגיות בשכבה אחת, בכלי אטום עד 3 ימים.

תהנו (צילום: מירב גביש )
תהנו (צילום: מירב גביש)

אשמח לתגובות ורשמים בקבוצת הפייסבוק
אוכל, צרכנות והחיים היפים
'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
אוכל וזנזוני מוח

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן