קישדל במבחר מליות

קישים ידועים במרכיבי השומן הרבים שבהם , במסגרת הרצון המשפחתי להפחית בכמיות השומן והקלוריות אימצתי בצק פריך דל שומן המתאים לקישים. גם במלית ותרתי על השמנת והחמאה ויחד עם זאת הטעם לא נפגע ואיש לא מאמין שאלה קישים דלי קלוריות. להנאתכם 3 מתכוני קישדל

Print Friendly

להכנת הקישים נשתמש באותו הבצק בכל הקשים הכמות מספיקה לתבנית בקוטר 24-26, אין צורך באפיה מראש של הבצק. 
מצרכים לבצק פריך דל שומן

1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות שמן זית / לחלופין 2 כפות שמן קוקוס
½כפית שום גבישי
½-¼ כוס מים
קמצוץ מלח ופלפל לבן
ההכנה

  1. ללוש לבצק אחיד ונעים
  2. לקרר במקרר כ½ שעה
  3. מרדדים לעלה ע"ג נייר אפייה בגודל תחתית פאי
  4. מניחים על התבנית ומקררים עד הכנת המלית

קישדל טונה ופטריות

רגע לפני האישפוז בתנור

רגע לפני האישפוז בתנור

המצרכים
1 כמות בצק פריך דל שומן
מרודד בתבנית פאי מתפרקת
למלית
100 גר גבינה בולגרית מלוחה 3% מגוררת
פטריות פרוסות בכמות שתכסה את כל הפיצה
לרויאל
 2 ביצים
½ כוס חלב 1%
2 כפות גבינה צהובה 9%
1 כף אורגנו יבש
מעט מלח ופלפל
לציפוי
2 כפות גבינה צהובה 9%
הכנת הרויאל

בכלי קטן מערבבים את חומרי הרויאל

הרכבה הקישדל

  1. מחממים את התנור ל- 170 מעלות
  2. מפזרים את הטונה על הבצק
  3. ומעליה מסדרים את הפטריות
  4. מפזרים את הגבינה הצפתית
  5. יוצקים את הרויאל באופן שווה על המלית
  6. מפזרים גבינה צהובה.
  7. אופים כ- 45 דקות עד שמשחים

קיש דלעת ובצל
המצרכים

1 כמות בצק קישדל
למלית
600 גרם דלעת מגורדת
4 קוביות בצל מטוגן דורות
100 גרם בולגרית 3% מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
לרואיל
1 יוגורט 0%
2 ביצים
½ כוס חלב 1%
4 קוביות שמיר דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות שום כתוש דורות
לערבב הכול היטב
הרכבת הקישדל

  1. לחמם תנור ל180 מעלות
  2. בכלי המתאים למיקרוגל לבשל את הדלעת וקוביות הבצל כ8 דקות לריכוך חלקי ולקרר
  3. לרדד את הבצק ולרפד תבנית 20 לא מתפרקת לרפד גם דפנות
  4. להניח בשכבה אחידה את הדלעת והבצל המתובלים במלח ופלפל
  5. לפזר את הגבינה
  6. לצקת את הרואיל לפזר שומשום או גרעיני דלעת
  7. לאפות 45 דקות עד הזהבה מלאהקישדל קישואים ושמיר


המלית

5 קישואים צעירים מגוררים וסחוטים(עם קישואים טריים לגרר עם הקליפה)
4 קוביות שמיר דורות
לאדות את הבצל בכפית שמן על אש נמוכה
להוסיף את הקישואים והשמיר ולאדות כ-10 דקות על אש קטנה מכוסה
להוריד מכסה ולאדות על אש בינונית עד שאין נוזלים
לרויאל
½ כוס חלב (לפרווה חלב קוקוס או שמנת צמחית
2 ביצים
1כף קמח
מלח,  פלפל שחור, קמצוץ צ'לי יבש טחון
לערבב היטב
הרכבה הקישדל

  1. לשמן תבנית פאי 26
  2. לחמם תנור ל180 מעלות
  3. לרדד את הבצק על התבנית
  4. לערבב את תערובת הקישואים עם הרויאל
  5. לצקת לתבנית ולאפות כ40-50 דקות עד הזהבה

 *חברים גם במתכון זה נעזרתי 'בדורות מוצרי שום ותיבול' שאליהם התמכרתי והם חוסכים בעבודה. תמיד ניתן להחליף בירק קצוץ טרי, אישית מעדיפה את מוצרי דורות.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קישדל במבחר מליות

  1. מאת נחמה‏:

    ההוראות לפשטידת הטונה והפטריות- ממש לא ברורות.
    אנא עברי עליהן ותקני.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>