להכנת הקישים נשתמש באותו הבצק בכל הקשים הכמות מספיקה לתבנית בקוטר 24-26, אין צורך באפיה מראש של הבצק.
מצרכים לבצק פריך דל שומן
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות שמן זית / לחלופין 2 כפות שמן קוקוס
½כפית שום גבישי
½-¼ כוס מים
קמצוץ מלח ופלפל לבן
ההכנה
- ללוש לבצק אחיד ונעים
- לקרר במקרר כ½ שעה
- מרדדים לעלה ע"ג נייר אפייה בגודל תחתית פאי
- מניחים על התבנית ומקררים עד הכנת המלית
קישדל טונה ופטריות
המצרכים
1 כמות בצק פריך דל שומן
מרודד בתבנית פאי מתפרקת
למלית
100 גר גבינה בולגרית מלוחה 3% מגוררת
פטריות פרוסות בכמות שתכסה את כל הפיצה
לרויאל
2 ביצים
½ כוס חלב 1%
2 כפות גבינה צהובה 9%
1 כף אורגנו יבש
מעט מלח ופלפל
לציפוי
2 כפות גבינה צהובה 9%
הכנת הרויאל
בכלי קטן מערבבים את חומרי הרויאל
הרכבה הקישדל
- מחממים את התנור ל- 170 מעלות
- מפזרים את הטונה על הבצק
- ומעליה מסדרים את הפטריות
- מפזרים את הגבינה הצפתית
- יוצקים את הרויאל באופן שווה על המלית
- מפזרים גבינה צהובה.
- אופים כ- 45 דקות עד שמשחים
קיש דלעת ובצל
המצרכים
1 כמות בצק קישדל
למלית
600 גרם דלעת מגורדת
4 קוביות בצל מטוגן דורות
100 גרם בולגרית 3% מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
לרואיל
1 יוגורט 0%
2 ביצים
½ כוס חלב 1%
4 קוביות שמיר דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות שום כתוש דורות
לערבב הכול היטב
הרכבת הקישדל
- לחמם תנור ל180 מעלות
- בכלי המתאים למיקרוגל לבשל את הדלעת וקוביות הבצל כ8 דקות לריכוך חלקי ולקרר
- לרדד את הבצק ולרפד תבנית 20 לא מתפרקת לרפד גם דפנות
- להניח בשכבה אחידה את הדלעת והבצל המתובלים במלח ופלפל
- לפזר את הגבינה
- לצקת את הרואיל לפזר שומשום או גרעיני דלעת
- לאפות 45 דקות עד הזהבה מלאהקישדל קישואים ושמיר
המלית
5 קישואים צעירים מגוררים וסחוטים(עם קישואים טריים לגרר עם הקליפה)
4 קוביות שמיר דורות
לאדות את הבצל בכפית שמן על אש נמוכה
להוסיף את הקישואים והשמיר ולאדות כ-10 דקות על אש קטנה מכוסה
להוריד מכסה ולאדות על אש בינונית עד שאין נוזלים
לרויאל
½ כוס חלב (לפרווה חלב קוקוס או שמנת צמחית
2 ביצים
1כף קמח
מלח, פלפל שחור, קמצוץ צ'לי יבש טחון
לערבב היטב
הרכבה הקישדל
- לשמן תבנית פאי 26
- לחמם תנור ל180 מעלות
- לרדד את הבצק על התבנית
- לערבב את תערובת הקישואים עם הרויאל
- לצקת לתבנית ולאפות כ40-50 דקות עד הזהבה
*חברים גם במתכון זה נעזרתי 'בדורות מוצרי שום ותיבול' שאליהם התמכרתי והם חוסכים בעבודה. תמיד ניתן להחליף בירק קצוץ טרי, אישית מעדיפה את מוצרי דורות.
נחמה
10 במרץ 2018 @ 17:47
ההוראות לפשטידת הטונה והפטריות- ממש לא ברורות.
אנא עברי עליהן ותקני.
טלי גרופית
12 במרץ 2018 @ 5:10
תודה. תוקן