Skip to content

רוטולו: עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד וגבינות

דפי לזניה טובים למילוי במספר דרכים מגוונות הפעם מותג הפסטה האהוב שהוא גם מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת. מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
 רוטולו (צילום: אפיק גבאי)
רוטולו (צילום: אפיק גבאי)

מתכון מאת : אינס ינאי
המצרכים
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
המצרכים למלית
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן(השתמשתי בשתי קוביות בצל מטוגן דורות)
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ (השתמשתי 5 קוביות בזילקום קצוץ דורות)
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לציפוי
250 מ"ל שמנת לבישול (השתמשתי בשמנת 10%)
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
ההכנה

  1. מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני
  2. מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  3. מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  4. מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  5. מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול
  6. יוצקים מעל הגלילים
  7. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות
  8. מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.


תהנו

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן