דפי לזניה טובים למילוי במספר דרכים מגוונות הפעם מותג הפסטה האהוב שהוא גם מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת. מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מתכון מאת : אינס ינאי
המצרכים
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
המצרכים למלית
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן(השתמשתי בשתי קוביות בצל מטוגן דורות)
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ (השתמשתי 5 קוביות בזילקום קצוץ דורות)
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לציפוי
250 מ"ל שמנת לבישול (השתמשתי בשמנת 10%)
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
ההכנה
- מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני
- מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
- מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
- מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול
- יוצקים מעל הגלילים
- עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות
- מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.
תהנו