Skip to content

סלטים למדורה ולפקנייק עם לחם שיפון

לרגל ל"ג בעומר והפריחה האביבית הנפלאה מגישה "מאפיית ברמן", בשיתוף עם השף אבי לוי זוכה "מאסטר שף", סלט ססגוני, טבעי ורענן, עם עלי רוקט, אורגולה ונענע וקוביות לחם שיפון של מותג "לחם הארץ" של מאפיית ברמן. אני מוסיפה סלט פנצנלה איטלקי נפלא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

שני הסלטים קלים הכנה ומומלצים להגשה כתוספת לארוחת בקר, ערב, צהרים או ליד המדורה ובכל פיקנייק. הסלטים מעושרים בלחם לחם 100% שיפון קל של ברמן, מתאים במיוחד לחולים סוכרתיים וטרום סוכרתיים.
סלט פטוש

מצרכים (ל-4 מנות):
½ כוס תערובת עלי רוקט ואורוגולה
½ כוס עלי נענע

סלט פטוש עם קוביות לחם שיפון קל מאפיית ברמן {צילום: יח"צ/ברמן}
סלט פטוש עם קוביות לחם שיפון קל מאפיית ברמן {צילום: יח"צ/ברמן}

½ כוס עלי בייבי
½ כוס חמוציות
¼ כוס אגוזים
4 פרוסות לחם 100% שיפון קל "לחם הארץ"
לרוטב 
2 כפות דבש
1 כפית לימון
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
ההכנה

  1. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות, מפזרים בתבנית וזורים מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור וקולים עד לקבלת קוביות לחם שחומות וקלויות.
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את הרוטב עם כל המצרכים ומניחים מעל את קוביות לחם 100% שיפון קל.
    המתכון באדיבות שף אבי לוי זוכה "מאסטר שף

סלט פנצנלה
בקערה מניחים
סלסלת עגבניות שרי או רגילות(רצוי בשני צבעים) חצויות
60 גר' זיתים שחורים (רצוי זיתי קלמטה)
חבילה בזיליקום קצוץ גס

סלט פנצנלה panzanella
סלט פנצנלה panzanella

1 בצל סגול פרוס (לא חובה)
ללחם
בדיוק כמו בסלט הפטוש
הרוטב
¼ כוס מים
3 כפות חומץ בלסמי
3 קוביות שום כתוש דורות
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
מלח, פלפל
מערבבים בצנצנת או שייקר היטב מוספים ומערבבים
¼ כוס שמן זית איכותי
זה הבסיס ..
נהוג להוסיף
קוביות גבינה בוגרית או פטה / אנשובי/ סרדינים / ביבי מוצרלה/ פרמז'ן
אותה הגברת בשינוי האדרת

    • ניתן להגיש עם קוביות לחם שיפון יבשות ללא אפיה בתחתית הסלטים
    • את סלט הפנצנלה רצוי להכין כשעה לפני הארוחה כדאי שיגיר נוזלים ואז להוסיף את קוביות הלחם.

את ללחמי " מאפיית ברמן" ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמרכולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן