עוגות גבינה מיוחדות

חג שבועות הוא חגם של מוצרי החלב ובראשם עוגות הגבינה. והחג מתקרב בצעדי ענק, וזה הזמן לרוץ למדף מוצרי החלב בסופר הקרוב ולהצטייד בארגזים של גבינה לבנה מהסוג החביב עליכם. למרות הדעה הרווחת, הכנת עוגת גבינה היא לא עניין מורכב. אספתי עבורכם שלושה מתכונים יצירתיים, אחד אף ללא סוכר ודל קלוריות, ובמעקב אחר הוראות ההכנה הם גם קלים מאד להכנה וכיפיים, כך שלכם נותר רק לבחור במה לענג את בני משפחתכם והאורחים

Print Friendly

"מאסטר שף" ממליץ על מתכון:
עוגת גבינה אפויה של אסטלה עם פודינג וניל עם גרגירי וניל
מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לבצק פריך:
300 גרם קמח "מאסטר שף"

עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל (צלם: אסף אמברם)

עוגת גבינה אפויה בניחוח וניל (צלם: אסף אמברם)

קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה)
100(6 כפות) גרם אבקת סוכר
30 גרם (2 כפות)שקדים טחונים
1 חלמון
הכנת בצק פריך:

  1. במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.
  2. מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.
  3. מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  5. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
  7. מניחים נייר אפייה על הקלתית,
  8. מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

למלית גבינה:
150 גרם שמנת חמוצה
1 חבילה פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל אמיתי
300 גרם גבינת שמנת
600 גרם גבינה לבנה 9% שומן
40 גרם חלמונים (2 חלמונים)
33 גרם (3 כפות)סוכר
3חלבונים
140 גר' סוכר (כ-3/4 כוס)
ההכנת מלית הגבינה:

  1. בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג.
  2. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.
  3. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.
  4. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות
  5. עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.
  6. מחממים תנור ל-230 מעלות.אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.
  8. מורידים את החום ל 140-מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת
  9. מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

ניתן לפדר באבקת סוכר

חברת כרמית מציעה מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן
מצרכים לקרמבל עוגיות חמאה (ישמש גם כבסיס העוגה)
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה
הכנת הקרמבל עוגיות חמאה
במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.

  1. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. נא להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה .
  2. מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס"מ .
  3. אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות.
  4. מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב.
  5. מחלקים את הקרמבל ל -2 קערות. באחת שמים 3/4 מהכמות ובשניה את הרבע הנותר.
  6. מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקרמבל.
  7. מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26.

מצרכים למלית גבינה ושוקולד לבן:
500 גרם גבינה לבנה 9%

 צילום: אמיר מנחם

עוגת גבינה עם שוקולד לבן (צילום: אמיר מנחם)

250 גבינת שמנת 30%
150 גרם סוכר
כפית מחית וניל
14 גרם ג'לטין
50 גרם מים
3 חפיסות שוקולד לבן "כרמית"
150 גרם שמנת מתוקה
500 גרם שמנת מתוקה
כ 350 גרם מלית אוכמניות/ ריבת אוכמניות מוכנה לשימוש
הכנת מוס גבינה:

  1. משרים את הג'לטין במים
  2. בקערה שוברים את השוקולד הלבן,
  3. מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד
  4. מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
  5. בקערה גדולה שמים יחד גבינות, סוכר ווניל. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  6. מחממים את הג'לטין במיקרו רק עד המסה 20 שניות לערך
  7. מוספים את הג'לטין לשוקולד המומס מערבביםלמסה אחידה
  8. את צערובת השוקולד מקפלים למסת הגבינות
  9. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים למסת הגבינות
  10. יוצקים את המסה המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות.

מלית אוכמניות וקישוט
לוקחים קערה קטנה שמים אותה הפוכה על העוגה, מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב.(כך מתקבל עיגול אחיד)
מרימים את הקערה בעדינות ומסדריםבמרכז העיגול את מלית האוכמניות או הריבה .
העוגה נפלאה גם עם גנש שוקולד במקום מלית האוכמניות

ואני ממליצה על עוגת גבינה בחושה לייט מעולה

המצרכים
3 ביצים
½ כוס אבקת סטיוויה(½ כוס סוכר)
5 כפות קורנפלור
1 כפית משחת וניל או גרגרים ממקל וניל
גרדה מלימון
500 גר גבינה לבנה %½
500 גר' גבינה לבנה 3%
לציפוי
גביע מעדן וניל 0%
הכנה

  1. לטרוף את הביצים עם הסטיוויה
  2. להוסיף קורנפלור ווניל לערבב למסה אחידה
  3. להוסיף גבינות לערבב ולצקת לתבנית משונת בספרי שמן
  4. לאפות ב180 מעלות 35-40 דקות עד התייצבות והזהבה קלה בקצוות
  5. לצקת את מעדן הוניל ולמרוח
  6. להחזיר לאפיה ב160 מעלות ל-15 דקות
  7. להשאיר חצי שעה בתנור סגור
  8. להוציא מהתנור
  9. העוגה טעימה חמה או קרה מהמקרר

בקרוב עוד מתכונים לשבועות, יש למה לצפות

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, פנאי, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>