קיש גבינות עזים עם מנגולד

חג השבועות מתקרב ואיתו המחשבות על מנות חדשות לחג כשהמוטיב: לבן, הרבה ירקות, גם גבינות, שילוב מושלם בין כל הדברים הטובים שהם תנובת הארץ. חברת Nany, בראשות השף נדב חג'ג', מגישה לרגל שבועות מתכון שהוא כוכב בכל ארוחת חג חלבית: קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק שמקבל ייחוד בזכות קציפת הארטישוק והפסטו של Nany.

Print Friendly

צילום: נועה סטרלינג

צילום: נועה סטרלינ

דרגת קושי: קל זמן הכנה : כשעה גודל תבנית: קטר 24 מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים לבצק
350 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות מים קרים מאד
מלח ופלפל שחור
למלית 
1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול.
1 בצל לבן חתוך לרצועות
2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו של Nany
250 גרם גבינת לבנה עיזים
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
הכנת הבצק

  1. מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים.
  2. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים.
  3. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד,
  4. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים.
  6. לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש.
  7. מחוררים את תחתית הבצק,
  8. אופים את הבצק באפיה עיוורת (מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ) כ- 20 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות זהוב.

הכנת המלית

  1. מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך.
  3. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  4. מערבבים יחד את הביצים הלבנה וקציפת הארטישוק לקבלת קרם אחיד.

הרכבת הקיש

  1. מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש,
  2. שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה על הקיש.
  3. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה.

חשוב לציין – גבינת הפטה מלוחה ולכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.