Skip to content

ארוחת שבועות קלת הכנה

לקראת חג השבועות וחגיגת הגבינות המסורתית מביאה לכם מתכונים לארוחת שבועות מרשימה וטעימה מהירת הכנה. כי במרוץ החיים המטורף למי יש זמן לטרוח ולעבוד שעות הארוחה מפתיעה בהיותה מגוונת במאכלים מפתיעים ועשירים - לא המסורתיים שתקצור תשבחות וקריאות התפעלות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

 בשבועות אני אוהבת להגיש את האוכל במזנון. אותו מעטרים מגשי ירקות ומגשי גבינות לצד מתבלים קרקרים ולחמים.

פניני קרקר דגנים ותוספות
פניני קרקר דגנים ותוספות

סלט חסה עשיר עם פניני מיני קרקר של כרמית
המצרכים
1 שקית חסה ערבית וחסה אייסברג של טוב טעם

סלט עשיר עם פניני מיני קרקר. ( צילום: אסף אמברם)
סלט עשיר עם פניני מיני קרקר. ( צילום: אסף אמברם)

10 עגבניות שרי חצויות
5 צנוניות חתוכות
2 בצלים ירוקים חתוכים
1 גזר מקולף חותכים דק בקולפן ירקות
100 גרם גבינה בולגרית
2 ביצים קשות חצויות
פניני מיני קרקר בטעם בצל
רוטב לסלט
½ כוס מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית גדושה חרדל גרגירים
3 שיני שום כתושות (אפשר קוביות שום קפואה)
¼ כוס בזיליקום טרי קצוץ או נענע/שמיר/כוסברה( אפשר לחלופין 4 קוביות קפוא, טעים גם עם תערובת עשבי תיבול איטלקי של דורות)
מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה
שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד איחוד , לחלופין בצנצנת סגורה/ שייקר ולנער.
ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה עד שבוע ימים (ללא השום והירק אף יותר).
להניח את כל הירקות בקערה לצקת מהרוטב לפני הגשה ולערבב, לסדר את חצאי הביצים ולפורר את הגבינה, להגיש מידלאחר התיבול
ירקות בתנור בקלי קלות

המצרכים
למרינדה

1 כוס שמן זית
4 קוביות שום כתוש דורות
4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
1 כף אבקת פטריות פורצ'יני
מלח פלפל
לירקות
6 פלפלים אדומים וצהובים
2 חצילים
4 קישואים
2 בטטות בנוניות
6 פלפלים חריפעים(אופציונלי
500 גרם פטריות
4 בצלים  אדום, פרוסים לטבעות עבות או חתוכים לרבעים
ענפי תמין ורוזמרין
1 כוס בלסמי שמצמצמים בסיר במשך כרבע שעה עד שמסמיך, אם הסמיך מדי מוספים מעט מים.
ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוהה ביותר (אצלי 250 מעלות)
  2. מערבבים את שמן הזית עם שום, עשבי תיבול, אבקת פורצ'יני, מלח ופלפל, מניחים בצד.
  3. חותכים את הפלפלים בפסים או בחצאים.
  4. פורסים את החצילים, קישואים לפרוסות בעובי כס"מ.
  5. חוצים את הפטריות
  6. מניחים את הירקות בשקית סופר יוצקים את הרוטב לשקית
  7. ומנערים היטב עד שכל הירקות מצופים ברוטב
  8. מסדרים את הירקות בשכבה אחת על נייר אפייה. מסדרים עליהם את ענפי התימין והרוזמרין
  9. אופים כ – 20-40 דקות בתנור עד שהירקות רכים וחומים.
  10. (אני אחרי עשר דקות אפיה נוהגת להשאיר פתח בתנור ליציאת האדים ע"י כף עץ שאני מניחה בין דלת התנור לגוף)
  11. מסדרים את ירקות מבושלים על מגש ומטפטפים בלסמי מצומצם.טפטפים
  12. משמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם .

ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות

צילום: אסף אמברם
צילום: אסף אמברם

מותג ברילה מפנק במתכון של ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות שהכינה רחלי קרוט.
מצרכים
1 בצל לבן, קלוף
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור
להגשה
גבינת פרמזן מגורדת דק
הכנה

  1.  קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
  3.  חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס"מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
  5.  מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
  6. מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
  7. מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם

לזניה טריו קלת הכנה

צילום: אפיק גבאי
צילום: אפיק גבא

מתכון חגיגי של מותג מאסטר שף לארוחה חלבית בחג השבועות תוך קיצור הזמן הנדרש להכנת הרטבים בעזרת ממרחים איטלקיים מוכנים
מצרכים
1 חבילת עלי לזניה
לרוטב ירוק
1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
3 כפות פסטו איטלקי של מאסטר שף
לרוטב אדום
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות איטלקי כמו של מאסטר שף
1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק
לרוטב לבן
3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
200 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
לקישוט
6 עגבניות שרי פרוסות
6 עלי בזיליקום
ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.
  3. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.
  4. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.
  5. משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית.
  6. מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה, הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן.
  7. מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.
  8. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות.
  9. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכול שחום ומבעבע.

רוטולו במלית תרד, מוצרלה וגבינה

רוטולו (צילום - אפיק גבאי)
רוטולו (צילום - אפיק גבאי)

אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם. מותג  ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת. מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאוד.
מתכון מאת : אינס ינאי
מצרכים
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
מצרכים למלית
2 כוסות תרד קצוץ מאוד
2 קוביות בצל מטוגן של דורות(במקור בצל מטוגן)
400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה (השתמשתי בטיב טעם)
100 גרם מוצרלה מגוררת
½ כוס בזיליקום קצוץ
מעט פלפל שחור
1 כפית מלח מלח
לציפוי
250 מ"ל שמנת לבישול (השתמשתי ב9%)
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
ההכנה

  1. מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט מתכון לרוטולו
  2. שמן זית שלא יתייבשו.
  3. מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  4. מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  5. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות,
  6. מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן
  7. אופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

לקינוח עוגת מלפי/ קרמשניט גבינה בקלי קלות

חבילה עלים מוכנים( של BONOMI הכי טעימים, בגודל האידאלי מצופים בסוכר קרנצ'י ובאים בקופסה סגורה שמשמשת אותי לכיסוי העוגה המוכנה)
לקרם
2 פודינג וניל
½1כוסות חלב
500 מל' שמנת מתוקה
250 גרם גבינה 5%
½ כוס אבקת סוכר
הכנת הקרם

  • במיקסר שמים את כל המרכיבים
  • לערבל עד לקבל קרם יציב

הרכבת ההקרמשניט / מלפי

  1. לקחת דף מהעלים כשהסוכר כלפי מעלה
  2. מורחים או מזלפים מחצית מהקרם
  3. שמים שכבה שניה של עלה
  4. מורחים עוד שכבה של קרם
  5. שמה שכבת עלה עם הסוכר כלפי מעלה
  6. שמים לילה שלם במקרר, אפשר לאכול תוך שלוש שעות.
  7. הבצק מקבל רכות קלה והקרם מתייצב.
  8. לפני ההגשה מפדרים אבקת סוכר עם שבלונה או בלי
בנוסך נגיש פלטת פירות  יפיפה ממגון הפירות שתבחרו תהנו מארוחה משובחת
חג שמח חברים
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן