ירקות ממולאים בגבינות לשבועות

שבועות שהינו חג חקלאי בבסיסו עם השנים הפך לחג החלב והגבינות, הפעם מביאה שילוב של ירקות ממולאים בגבינות

Print Friendly

ביסבול פטריות במלית גבינות
פטריות בנוניות במלית גבינה ובציפוי קרספי , כל נגיסה מביאה התפרצות של ים גבינה ומיצי הפטריות. עושר טעמים ומרקמים ממכר. מתכון ללא כמויות פשוט לערבב משאריות גבינות שיש בבית וליצור מנה מטריפה
המצרכים
פטריות פורטובלו ושמפניון בינוניות נקעות וללא רגליים
משרה לפטריות
לערבב בקערה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין יבש
1 כפית סילאן
מלח ופלפל לערבב את המשרה ולהניח בו את הפטריות
משרים את הפטריות לשעה לפחות.
למלית
100=120 גרם גבינה בולגרית/חמד
חופן גבינה צהובה מגוררת|
מעט גבינה לבנה/ קוטג'
2 קוביות תיבול עשבי תחבול איטלקי של דורות
4 קוביות שום כתוש דורות
פלפל לבן מלח לפי הטעם
לערבב בקערה את כל מרכיבי המלית
לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים
פירורי לחם זהובים
ההכנה

  1. לסנן את הפטריות
  2. לחמם שמן במחבת עמוקה
  3. למלא בגבינה ולתבול את החלק עם הגבינה בפרורי לחם
  4. לטבול בביצה
  5. לטבול בפרורי הלחם
  6. לטגן משני הצדדים עד הזהבה

הגלילות חציל ממולאות גבינת עיזים
רשת קפה גרג מציעה מתכון גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים, להכנה כתוספת לארוחה או אירוח. המתכון קל להכנה בבית. באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של רשת גרג.

*דרגת קושי: קל זמן הכנה: כ20 דקות *זמן אפיה: כ30 * מספר מנות 8-12 מנות
המצרכים
2 חצילים
גבינת עיזים
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות
4 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים
1 בצל
שקית של פתיתי מוצרלה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
וקורט סוכר לפי הטעם
אופן הכנה:

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 סמ'
2. מושחים את הפרוסות בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור עד להשחמה
3. במחבת מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את פרוסות השום, עגבניות מרוסקות, מעט מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, ונותנים לרוטב להתבשל מס' דקות.
5. לוקחים את פרוסות החצילים, ממלאים כל פרוסה ב50 גר' גבינת עיזים ומגלגלים.
6. שופכים לתבנית הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את גלילות החצילים ומפזרים את פתיתי המוצרלה
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 כ- 10 דק
8. מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי

דלעת ערמונים ממולאת בגבינה וחציל
דלעת ערמונים האהובה רכה ומתקתקה במלית של חצילים, גבינות ואגוזים .שילוב מנצח
המרכיבים
6 דלעת ערמונים (לבחור את הירוקות והמוצקות )
לרכך במיקרוגל מעט (אלדנטה ) לחצות ולנקות מגרעינים
המלית
200 גרם חציל על האש ( הכי מוצלח מעדני מיקי)
2 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום כתוש דורות שום כתוש
250 גרם פטריות טריות קצוצות
1 קופסת רסק עגבניות
½ כוס צ'ילי מתוק/חריף
100 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה קשה( טל העמק , צאדר. גאודה וכו)
לתיבול:
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה, מעט סוכר,
הכנת המלית

  1. לטגן מעט את הבצל להוסיף פטריות ולאדות כ 5-8 דקות
  2. להוסיף חציל קלוי קצוץ שום, ,צ'לי ורסק עגבניות מערבבים ומבשלים עד שמסמיך
  3. מתבלים מערבבים מבשלים 5 דקות טועמים ומשפרים תיבול.
  4. מסרים מהאש ומוסיפים אגוזים מערבבים .
  5. הרכבת המנה
  6. משמנים את את הדלעות
  7. ממלאים במלית בתבנית משומנת קלות בספרי שמן.
  8. אופים כ 20 דקות בחום בנוני ונהנים ממעדן , כיף להגיש לצד סלטים

    צילום: קונספטיק

    צילום: קונספטיק

חברים,כשאתם מבשלים עופו על כנפי הדמיון
היו יצרתיים ובשלו באהבה
זה כל הסוד לאוכל טוב
חג שמח

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.