"ג'ונגל בול" מנת סופרפוד עם פיטאייה

מתכון למנת סופר פוד "ג'ונגל בול"- מנה בריאה, מזינה ומרעננת. קערת הסופר פוד המבוססת על מקפא פיטאייה טבעי וכוללת פירות טריים, גרנולה כוסמת, זרעי צ'יה ועוד. המנה באדיבות רשת קפה גרג ואלעד אמסלם שף הרשת

Print Friendly

צילום: דן פרץ

צילום: דן פרץ

בשנים האחרונות  החלו לגדל (מושב בצת) את פרי הפיטאייה – פרי הדרקון, פרי טרופי, אקזוטי אדום-סגול בחוץ וניתן למצוא גם צהוב, לבן או סגול בפנים ומכיל שפע של גרגירים שחורים, טעמו עדין, עסיסי, חמוץ מתוק . לפיטאייה סגולות בריאותיות הוא מקור לסיבים תזונתיים ולמגנזיום, מכיל וויטמין C, ברזל, וויטמיני B. בנוסף, עשיר בליקופן – הפיגמנט שנותן לפרי את צבעו העז – נקשר במחקרים להורדת הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. הוא מכיל תכולת סוכר גבוה ויש לצרוך אותו במתינות.

בכדאי לנצל את יתרונותיו השף אלעד אמסלם, שף ראשי ברשת קפה גרג חבר לו 'מזונות על' כזרעי צ'יה,גוג'י ברי וכוסמת ויצר מנה של סופר פוד
המצרכים
3 פירות פיטאייה טריים (פרי הדרקון)
2 כפות סוכר קנים
150 מ"ל מים
כף זרעי צ'יה
כף גוג'י ברי
כף שבבי קוקוס (אפשר קלוי)
2 כפות גרנולה כוסמת
פירות טריים חותוכים
ההכנה

  1. לרוקן את הפיטאייה עם כף לתוך הכד של הבלנדר.
  2. להוסיף את המים והסוכר. לטחון לכ-דקה.
  3. לשים בקערה ולהכניס למקפיא.
  4. לאחר שעה לערבב ולאחר מכן לערבב כל חצי שעה סה"כ 3 פעמים לחזור על הפעולה
  5. לאחר שהמקפא מוכן, להעביר לקערת הגשה ולקשט עם יתר הרכיבים.
    בתאבון - מנת סופר פוד ג'ונגל בול של קפה גרג (צילום: דן פרץ)מנת סופר פוד ג'ונגל בול של קפה גרג (צילום: דן פרץ) 
Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>