Skip to content

"התפריט" בגלריה האוניברסיטאית טעים ומזין

צלילה קטנה להיסטוריית תפריטי המסעדות בישראל המנדטורית ובשנותיה הראשונות של המדינה, חושפת מידע על הרגלי התזונה וההעדפות של המקומיים בתקופה זו. תערוכת "התפריט" המוצגת במסגרת התערוכה "נימוסי שולחן" בגלריה האוניברסיטאית ת"א, מעלה חיוך לנוכח זכרונות מהעבר.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בתערוכה "נימוסי שולחן" (כתבה על התערוכה כאן), נפתחה תת תערוכה, מין מחקרון קטן נוסטלגי, שמציג אוסף תפריטים היסטורי המלוקטים בקפידה ע"י האוצרת רונית ורד. מה אכלו ומה שתו, איפה וכמה עלה, הכל נמצא על הקירות. מרתק וגם מצחיק.

מסעדת "אל פרח" היפואית, מציעה סינייה, דג מטוגן, לשון כבש, מלוחיה, ועוד. הכל ב-4 גרוש!

המסעדה של עולי פולניה מציעה ארוחת צהריים עם לחם וסודה חופשי ב-40 מיל

במסעדה הקואופרטיבית מגישים 3 ארוחות "במחירים יוצאים מן הכלל", "כל המאכלים טריים וטובים"

במסעדת כהן בגבעת הרצל מגישים קלופס, ביפשטיק, בצל עם ביצים וגם "פרפראות" לקינוח

קליפשטין מגיש במסעדת "עתיד" בחולון, ביפשטיק, גוליאש הונגרי, חמיצה רוסית, לביבות פולניות

ב"אס" הנקניק המובחר בארץ, תוכלו לקבל סלטים מריאות ומעיים

"המטאטא" באולמי מוגרבי חוגג מסיבת פורים עם יינות יקבי ראשון וזכרון "שתו ושכרו עלמים ועלמות"

הבר "הלו" שמנוהל ע"י "הבעל: רודי פלד" מציע אפריטיפה מגוון

סצינת הקרוזים הישראלית נוהלה בבלעדיות ע"י "צים" וניתן היה לסעוד ארוחה חגיגית עם הקפטן, לקינוח אפשר לקבל "חביתה הפתעה"

המלון של שדה התעופה לוד מציע ארוחות חמות בשעות קבועות

אוכל תימני אצל "ציון"

מסעדה רומנית "פריניצה" מגישה תווי נגינה למזמור ברומנית

נעילה: 31.7.2018

הגלריה האוניברסיטאית , כיכר אנטין, רח' חיים לבנון פינת איינשטיין רמת אביב ,תל אביב

שעות פתיחה: א׳-ה׳, 19:00-11:00 יום ו׳, 14:00-11:00

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן