מנה מנצחת של דג עסיסי מוגש עם וסלט אטריות יפני, בשילוב טחינה גולמית של אחוה. שילוב טעמים מנצח , מנה קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים מנת דג מאלפת
דרגת קושי: קל *זמן הכנה: 20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
מצרכים
2 פרוסות פילה סלמון
2 כפות סילאן
¼ כפית חרדל
2 כפות סויה
1 כף שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
לסלט
2 כוסות אטריות ביצים
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
2 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפל אדום פרוס דק
1 צ'ילי טרי
חופן בוטנים
חופן עלי כוסברה לעיטור
לרוטב
¼ כוס טחינה אחוה ללא מלח
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
½ כפית סוכר
¼ לימון סחוט
1 כף שמן זית
קורט מלח
ההכנה
- מערבבים את חומרי המשרה של הדג בקערה שתכיל את הדג
- עוטפים בו את הדג מעל הכיוונים.
- מנחים כחצי שעה לספיחת טעמים.
- מכינים סלט מכל חומרי הסלט למעט הבוטנים.
- בבלנדר מוט מכינים את הויניגרט,
- מתבלים את הסלט בוינגרט
- צולים את הדג במחבת לוהטת .
- ומגישים את הדג לצד הסלט מעוטר בבוטנים ועלי כוסברה