Skip to content

סלמון מקורמל על סלט אטריות יפני

מנה מנצחת של דג עסיסי מוגש עם וסלט אטריות יפני, בשילוב טחינה גולמית של אחוה. שילוב טעמים מנצח , מנה קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים מנת דג מאלפת

צילום: אבי ביטון
צילום: אבי ביטון

דרגת קושי: קל *זמן הכנה: 20 דקות *מספר מנות: 2 מנות
מצרכים

2 פרוסות פילה סלמון
2 כפות סילאן
¼ כפית חרדל
2 כפות סויה
1 כף שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
לסלט
2 כוסות אטריות ביצים
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
2 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפל אדום פרוס דק
1 צ'ילי טרי
חופן בוטנים
חופן עלי כוסברה לעיטור
לרוטב
¼ כוס טחינה אחוה ללא מלח
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סויה
½ כפית סוכר
¼ לימון סחוט
1 כף שמן זית
קורט מלח
ההכנה

  1. מערבבים את חומרי המשרה של הדג בקערה שתכיל את הדג
  2. עוטפים בו את הדג מעל הכיוונים.
  3. מנחים כחצי שעה לספיחת טעמים.
  4. מכינים סלט מכל חומרי הסלט למעט הבוטנים.
  5. בבלנדר מוט מכינים את הויניגרט,
  6. מתבלים את הסלט בוינגרט
  7. צולים את הדג במחבת לוהטת .
  8. ומגישים את הדג לצד הסלט מעוטר בבוטנים ועלי כוסברה
בתאבון (צילום: אבי ביטון)
בתאבון (צילום: אבי ביטון)
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן