Skip to content

עוגת גבינה קרה

לקיץ החם הכי מתאים להכין עוגת גבינה קרה, כזו שמגשים מצופה בפרורי עוגה או שמנת חמוצה ולילדים עם גנאש שוקולד, והחגיגית ציפוי חגיגי של פירות. עוגת גבינה קרה חייבים להכין מראש ולתת לה להתייצב.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

 המותג הקולינארי מאסטר שף  מביא מתכון ממכר לעוגת גבינה קרה שכל אחד יכול להכין.צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבא

*דרגת קושי: קל *זמן הכנה: כ30 דקות *כמות: תבנית בקוטר 22
לבסיס
200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס
70 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
לציפוי שמנת ופירות אדומים
2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״)
4 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
סלסילת דובדבנים ו/או פירות יער
הכנת הבסיס
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקפיא.
הכנת מלית הגבינה

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם.
  2. טורפים את הגבינות למרקם אחיד,
  3. מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.
  4. יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס, מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות. שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.

הכנת הציפוי לעוגה
מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון ויוצקים על פני העוגה

: מאסטר שף צילום: אפיק גבאי
תהנו מאסטר שף צילום: אפיק גבאי

 טליטיפ

מומלץ להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר  במיקסר בעל מנוע חזק המעניק קצפת יציבה ואוורירית, דוגמא מיקסר Kmix של קנווד.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן