מתחדשים במתכוני טחינה צבעוניים ובראים

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה הכי טעימה, מגישה מבחר מתכוני טחינה בקשת מרהיבה של צבעים וטעמים המתכונים מבוססים על טחינה גולמית ללא תוספת מלח של "אחוה", ונעים להגישם בחודשי הקיץ לצד ארוחות קלילות, אירוח ובילוי בחוץ.

Print Friendly

 צילום: סיגל לנדהיים

צילום: סיגל לנדהיים

יש מי שלא אוהב טחינה? אני מהמכורים.
בעבר הייתי רוכשת טחינה בגלונים, עם השנים הדרישות לאיכות גדלו, וטחינה אחוה ללא תוספת מלח.שוכנת קבע על שולחני ודואאגת לצבוע את שולחני כשאני מגוונת בשלל  צבעים וטעמים. לכבוד הקיץ חברת 'אחוה' יצרנית הטחינה האהובה בשיתוף עם המתכונאי חיים שתיים מביאה מבחר טחינות צבעוניות – טחינה ירוקה, צהובה, אדומה, סגולה ולבנה, שלכל אחת טעם יחודי משלה.
אני הוספתי את המתכונים שלי לטחינה צבעונית. ויחד יש לנו חגיגה של טעמים וצבעים.
כמה כללים לקבלת טחינה מושלמת

  • יש להשתמש במים קרים מאד (ואם מעבד המזון מרסק קרח  להחליף חלק מהמים בקוביות קרח)
  • להתחיל בעיבוד הטחינה עם מעט מים ומיץ הלימון
  • במידה ויש מרירות בטחינה אני נוהגת להוסיף ¼-1 כפית תרכיז פריגת תפוזים
  • יש לקחת בחשבון שטחינה מסמיכה לאחר הכנתה ושמירתה במקרר. ניתן להוסיף מים לפני ההגשה לסמיכות הרצויה
  • ניתן להוסיף מעט שמן זית בעיבוד הטחינה לטעם ומרקם.
  • בחלק מהמתכונים של המתכונאי חיים שתיים אין שום .אני נוהגת להוסיף לכל טחינה 2-4 שיני שום .
  • בכל המתכונים של חיים שתיים הומלץ על 1 כפית מלח, אני מפחיתה בכמות המלח.

המצרכים לטחינה ירוקה מתכון של חיים שתיים
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
¼-½ כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
1 כפית מלח ים
הכנת הטחינה הירוקה
לקצוץ את הירק במעבד מזון  או בלנדר מוט
לסנן את ולסחוט
להוסיף לטחינה את מי היר
להוסיף טחינה לימון ומלח
ולעבד במעבד או בעזרת מטרפה
להוסיף מים עד הסמיכות הרצויה
להוסיף מהירק שקצצנו וסחטנו במתינות ולפי טעם אישי
טחינה ירוקה שלי 

טחינה בצבעים צילום: סיגל לנדהיים

טחינה בצבעים צילום: סיגל לנדהיים

1 כוס טחינה
1 אבוקדו גדול ובשל
מיץ מלימון
2-4 קוביות שום כתוש דורות
כוס מים
מלח לפי הטעם
ההכנה
לעבד הכל למרקם חלק
להוסיף מים לסמיכות האהובה.
לטעום ולשפר טעמים .
בהגשה לעטר בקוביות אבוקדו שהושרו בלימון ומלח.

טחינה צהובה מתכון של חיים שתיים
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף גדושה אבקת כורכום טחון
1 כפית כורכום חי מגורד דק
1 כפית שטוחה ג׳ינג׳ר מגורד דק
1 כף שטוחה גזר מגורד דק
1 כף דבש
חצי כפית מלח ים
מעט פלפל לבן טחון
הכנה
לעבד הכל במעבד מזון לטעום ולשפר טעמים
המתכון שלי לטחינה צהובה
1 כוס טחינה
3/4 כוס מיץ גזר
מיץ מ½ לימון
2 קוביות שום דורות
1 כף שמן זית איכותי
קמצוץ קארי/כרכום (אופציונלי)
מעט מייפל
מעט צ'ילי גרוס (אופניונלי)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
ההכנה
לעבד הכל לממרח חלק  במידת הצורך להוסיף מים ומיץ לימון
בהגשה לעטר בגזר גמדי חלוט וכוסברה

טחינה אדומה מתכון של חיים שתיים
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף פפריקה הונגרית חריפה
1 כף רסק עגבניות מרוכז
1 כפית מלח ים
חצי כפית כמון
4 עגבניות שרי חתוכות דק דק
להכנת טחינה אדומה 
יוצקים למעהבד מזון או קערה את הטחינה,
מוסיפים את המים ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט עגבניות השרי) ומערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה.
מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי, מוספים את עגבניות השרי
טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.

טחינה סגולה מתכון של חיים שתיים
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
2 שיני שום מגורדות
חצי סלק מבושל ומגורד דק
1 כף סומק
1 כפית מלח ים
הכנת טחינה סגולה 
מעבדים הכל לממרח מוספים מים לפי הצורך טועמים ומשפרים טעמים .

טחינה סגולה שלי
1 כוס טחינה
3/4 כוס מיץ סלק
2 קוביות שום דורות
1 כף שמן זית
מיץ לימון לפי הטעם
מעט סילאן (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מספר טיפות טבסקו או סחוג אדום(אופציונלי)
ההכנה
לעבד הכל למרקם חלק לטעום ולשפר טעמים לטעמכם.

טחינה לבנה מתכון של חיים שתיים
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום מגורדות (משתמשת בקוביות שום דורות)
1 כפית מלח ים
1 כפית כמון
אופן ההכנת הטחינה הלבנה
יוצקים בקערה את הטחינה,
מוסיפים את המים ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת סמיכות רצויה.
מוסיפים מים אם הטחינה סמיכה מדי טועמים ומתקנים לפי העדפה אישית.
טחינה לבנה שלי 

צילום: ליאור איציק

צילום: ליאור איציק

½ כוס טחינה
1 גביע יוגרט עזים עשיר
½ כוס מים
מיץ מכ ½ לימון
1-2 קוביות שום דורות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
ההכנה
לעבד הכל במעבד מזון לטעום ולשפר טעמים
בהגשה להזליף שם זית ולעטר בעלי נענע

ממרח טחינה בטעם חלבה מתכון שלי 
½ כוס סילאן
½- 1 כוס טחינה משומשום מלא
¼ כוס מים
מערבבים ביחד את הסילאן, מים וחצי כוס טחינה.
מוספים טחינה למידת המתיקות הרצויה.
מניחים במקרר לחצי שעה להתייצבות ומורחים על לחם.
תחליף מעולה לממרח השוקולד עתיר הסוכרים והשומנים לכריך לביה"ס .

 צילום: סיגל לנדהיים

צילום: סיגל לנדהיים


במתכונים השתמשנו בטחינה גולמית ללא מלח מתוצרת "אחוה"
ממליצה לנסות ולהכין גם עם טחינה גולמית משומשום מלא ללא תוספת מלח של 'אחוה'
 (מחיר: 10 – 13 ₪ לצנצנת 500 גרם).


הטחינה הגולמית היא רק הבסיס להכנת אין ספור מאכלים מדהימים.
עופו על כנפי הדמיון וצרו מנות לטעמכם
אשמח אם תשתפו אותי בתמונות ומתכונים ואני אפרסם אם קרדיט מתאים. 

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חדש על המדף, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.